RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han ringte fra London og bekreftet at alt var ok

Ekteparet Ingve Iversen (f.v.) og Sahfana M. Ali har tre barn sammen i Stavanger.
Ekteparet Ingve Iversen (f.v.) og Sahfana M. Ali har tre barn sammen i Stavanger. Foto: Lars Idar Waage/Øyvind Ellingsen (rogavis.no)
Ingve Iversen er på vei hjem fra Libya.

Rogalands Avis skrev onsdag om Stavanger-mannen som ikke kom seg ut av Libya. Firebarnsfaren har bodd på hotell 150 meter fra Den grønne plass siden helgen, og har vært øyenvitne til uroen sentralt i byen.

Fredag morgen fikk kona Sahfana M. Ali beskjeden hun har ventet på i flere dager. Ektemannen er på vei hjem, ifølge Rogalands Avis.

– Urolig i Libya
– Han ringte meg fra London og bekreftet at alt var ok. Han har vært litt bekymret fordi det begynte å bli urolig i Tripoli, sier Ali til Rogalands Avis.

Ifølge kona fikk Iversen hjelp av Utlendingsdirektoratet (UDI) og tyske myndigheter til å komme seg hjem med et chartret fly etter først å ha hatt planer om å rømme Libya via Tunisia eller Egypt. Nå er han ventet hjem senest søndag.

– Jeg er veldig lettet og glad han kom seg ut. Situasjonen torsdag hørtes ikke bra ut slik han beskrev den, og det bare forverret seg etter hvert. Det smeller «alltid» etter fredagsbønnen, og jeg regner med det kan bli ille i Libya fredag, sier Ali.

– Burde aldri dratt
Stavanger-mannen har drevet forretninger i Libya i flere år, og har vært politisk aktiv både nasjonalt og lokalt. Iversen var i ung alder leder i NKP, for siden å gå over til Ap. Iversen var gruppesekretær for Stavanger Ap for noen år siden, og både kone, svoger og svigerfar er Ap-politikere.

I etterpåklokskapens navn mener Ali at mannen burde ha holdt seg hjemme.

– Han burde ikke ha dratt ut, nei. Men situasjonen så ikke så ille ut da han dro. Ingve er gjerne en person som liker å ta litt sjanser og er litt «røff» i kantene. Nå ser jeg bare fram til at livet skal fortsette som normalt i Stavanger, sier hun.

– Han har varslet at han stiller på jobb mandag som vanlig, avslutter Ali.

Sammen har de en gutt på ni år og to døtre på henholdsvis seks og fire år. Iversen har også en 15 år gammel datter.

Les flere saker fra Rogalands Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere