RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han slo meg bevisstløs og dro av meg buksene

Sist oppdatert:
Tobarnsmoren prøvde å sparke, vri og rope da hun våknet. Voldtektsmannen svarte med å slå henne i magen så hun besvimte.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Tirsdag startet rettssaken der en 33 år gammel asylsøker er tiltalt for voldtekt av en yngre kvinne i Oslo. Episoden skal ha skjedd sentralt på Grünerløkka i februar i år.

Den tiltalte mannen erkjente via sin tolk ikke straffskyld og hevder samleiet skjedde frivillig. Påtalemyndigheten og fornærmede mener det motsatte.

Ifølge tiltalen skal mannen ha forsøkt å dra av den sovende kvinnens bukser mens hun lå og sov. Da hun gjorde motstand skal han ha voldtatt henne med makt.

I sin egen forklaring fortalte 31-åringen om skrekkopplevelsen som har ført til at hun ikke lenger tør å bevege seg utendørs alene.

- Han var sterk og klarte å dra av meg buksene. Jeg kjempet for harde livet, men han slo meg hardt slik at jeg mistet pusten. Da jeg våknet hadde jeg verken bukser eller undertøy på meg, sa kvinnen gråtkvalt i retten.

Les også: Falsk politimann voldtok kvinne i timevis

Dro sammen på nachspiel
31-åringen, som er aleneforsørger for to små barn, har bodd i Norge i mange år, men er oppvokst på Filippinene.

Voldtekten skal ha funnet sted på et nachspiel i en privat leilighet på Grünerløkka. Etter en felles fest skal tiltalte, fornærmede og en kvinnelig kollega av 31-åringen ha avtalt å ta noen drinker sammen. Dette skjedde i leiligheten til den fornærmede kvinnens kollega.

Den tiltalte mannen og fornærmede har tidligere møttes ved ulike anledninger gjennom felles bekjente, men kjenner hverandre ikke personlig.

- Jeg ble invitert i bursdagen til en venn av kjæresten min og kan huske at jeg kom dit i 22-tiden etter jobb. Jeg hilste på masse folk, drakk litt champagne, tok noen øl, spiste mat og hadde det hyggelig. Kjæresten min dro tidligere fra festen, men jeg ble igjen og hadde avtalt å sove hos min kollega, forklarte kvinnen.

Har du opplevd lignende eller har relevante tips til saker innenfor temaet? Kontakt journalist: Henrik. Arneberg@Nettavisen.no

Sovnet på sofaen
Ifølge fornærmede hadde hennes kollega og den tiltalte fått god kontakt på festen, noe som gjorde at han ble med dem hjem på nachspiel. I leiligheten ble det drukket mer alkohol og den fornærmede kvinnen fortalte at hun ble småfull og etter hvert sovnet på sofaen i stuen.

Hennes kollega og den tiltalte mannen skal ha blitt sittende å prate en stund, men etter hvert gikk også de og la seg.

- Plutselig våknet jeg av at han kysset meg. Jeg dyttet han da bort, men etter en stund ble jeg på nytt vekket av at han prøvde å dra av buksene mine. Jeg forsøkte å gjøre motstand, men da slo han meg i magen slik at jeg mistet pusten og svimte av. Da jeg våknet etterpå var buksen fjernet og han hadde hatt samleie med meg, forklarte kvinnen, og la til at hun kjente smerter over hele kroppen, også i underlivet.

Videre forklarte hun at mannen holdt henne hardt i begge armene, mens han lå oppå henne.

- Jeg husker ikke hvor lenge han holdt meg i dette grepet. Jeg fikk synlige merker på armene og der han slo meg i magen, sa hun.

Mest lest på Nettavisen nå:

Befølte kollega mens hun sov
Etter voldtekten skal tiltalte ha gått opp og lagt seg i en annen etasje i leiligheten. Ifølge hans egen forklaring la han seg på gulvet ved siden av kollegaen til fornærmede. Han skal flere ganger ha tatt seksuelt på henne, men respekterte ifølge egen forklaring at han fikk avslag.

I retten forklarte den tidligere kollegaen at tiltalte flere ganger kom inn og la seg på rommet hennes i løpet av natten.

- Etter jeg hadde lagt meg kom han inn på rommet og la seg ved siden av meg og tok på meg. Jeg sparket han unna flere ganger. Han var svært intim og tok på meg, men jeg fikk han unna og sovnet. Etter en stund våknet jeg og da var han borte. Jeg husker at jeg hørte lyder i underetasjen som jeg oppfattet som en dårlig one night stand, men la meg til å sove videre. Etter hvert kom han opp og la seg ved fotenden av madrassen min. Jeg dyttet han nok en gang bort, noe han da respekterte, sa hun.

Sikret DNA
Den fornærmede kvinnen forklarte at hun etter voldtekten latet som hun sov helt til mannen forsvant opp på kollegaens soverom. Da forlot hun raskt leiligheten, dro til voldtektsmottaket på Legevakten og kontaktet politiet som pågrep mannen i leiligheten.

På Legevakten ble det tatt sporprøver og medisinske undersøkelser som dokumenterer at tiltalte og fornærmede har hatt en seksuell kontakt og at kvinnen hadde blåmerker rundt armene.

Om de dokumenterte blåmerkene kvinnen skal ha blitt påført, svarte mannen at han ikke visste hvordan de var havnet der.

- De kan ha vært der fra før av eller havnet der etter vi hadde sex. Folk kan lett få blåmerker. Kanskje hun påført de på seg selv for å ikke virke billig i forhold til venninnen, sa han.

Fornærmedes kollega sa i sitt vitneprov at hun syns det er vanskelig å vite hva som egentlig skjedde den aktuelle natten.

- Jeg vet jeg hørte lyder, men det hørtes ikke ut som en voldtekt. Det er vanskelig for meg å være sikker på om det var frivillig eller ikke, sa hun.

Sprikende forklaringer
Mannens forsvarer, Preben Kløvfjell, påpekte flere ganger i sin utspørring av den fornærmede kvinnen at hun har forklart seg forskjellig om hendelsesforløpet før og under voldtekten i ulike politiavhør. Han trakk også fram at kvinnen har omtalt seg selv som halvdrita, halvfull og brisen den aktuelle kvelden.

Dette mente imidlertid kvinnens bistandsadvokat, Einar I. Lohne at i stor grad kan ha skyldtes at kvinnen ikke snakker flytende norsk.

31-åringen forklarte selv at hun ikke snakker språket flytende og derfor kan forveksle enkelte ord og uttrykk.

- Det er vanskelig å forklare og forstå alt som jeg har blitt spurt både her i retten og i tidligere avhør. Enkelte uttrykk kan ha blitt formulert feil, sa hun.

Statsadvokat, Richard Beck Pedersen, grillet på sin side den tiltalte mannen om hans stadig endrede forklaringer i ulike avhør.

- I tidligere avhør sier du at dere kan ha hatt sex, men at du ikke husker hva som skjedde. Du har også sagt at du ikke husker om hun var av- eller påkledt. I retten i dag har du forklart detaljert hvordan dere hadde sex og hva slags lyder hun laget. Kan du ikke bare fortelle sannheten? sa han til den tiltalte mannen.

Lever for barna
I tiden etter voldtekten var kvinnen sykemeldt flere måneder fra jobben. Hun har i tillegg gått til flere psykologer, blant annet fordi hun har slitt med selvmordstanker.

- Jeg har slitt med angst og selvmordstanker, men må tenke positivt på grunn av barna mine. De er de eneste jeg har. Jeg har flere ganger tenkt på å ta livet mitt, men psykologen min har sagt at jeg må tenke på barna mine å holde motet oppe. Hele opplevelsen har vært som et slags mareritt. Et mareritt som er sant, sa kvinnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere