*Nettavisen* Nyheter.

- Han sparket mot ansiktet

Foto: Tore Sandberg (Drammens Tidende)

Stig Kalsnes forteller at bussjåføren gikk til angrep og brakk armen hans.

Bussturen med Timeekspressen ble ikke helt slik Stig Kalsnes hadde planlagt. Nå sitter han i stua med brukket arm og sår i ansiktet, og har anmeldt bussjåføren for legemsfornærmelse, skriver Drammens Tidende.

Det hele begynte da 22-åringen ble bedt om å forlate bussen da det viste seg at han ikke hadde gyldig månedskort.

- Sjåføren ville at jeg skulle betale 100 kroner for å ta bussen mellom Solbergmoen og Drammen. Jeg mener at det ikke bruker å koste så mye, så han ba meg gå av bussen, sier Kalsnes.

- Han dro meg i jakka, samtidig som han sa «Pell deg ut», «Ut med deg», sier Kalsnes.

Ble kjørt til legevakt
- Da jeg var i ferd med å gå ut av bussen, ser jeg i sidesynet at sjåføren kommer etter meg i stor fart. Jeg stiller meg i forsvarsposisjon, men han er større enn meg og dytter meg bakover, sier Kalsnes.

Så skal sjåføren ha begynt å sparke mot 22-åringen. En fot traff ham i ansiktet. To røde merker ved munnen viser hvor foten traff.

- Jeg hevet armene mot ansiktet, så kom det et nytt spark, og jeg kjente at det skjedde noe i armen. Jeg falt ned på bakken og ble liggende med armer og bein opp for å beskytte meg, sier Kalsnes.

Han avviser at han kan ha sagt noe for å provosere sjåføren til å reagere som han gjorde. To av passasjerene på bussen skal ha kommet ut, samtidig som en bil stoppet.

De skal ifølge 22-åringen ha stoppet sjåføren fra videre angrep. Kalsnes ble tatt med i personbilen, og kjørt til legevakten der det ble konstatert brudd i høyre arm.

Har anmeldt hverandre
- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt anmeldelse fra begge parter i denne saken, sier etterforskningsleder Marius Petterson ved Nedre Eiker lensmannskontor. Kalsnes er anmeldt for legemsfornærmelse. Ifølge sjåføren skal 22-åringen ha sparket sjåføren både i hode og på beinet.

- Jeg har ikke slått, men jeg kastet en brosjyre mot ham da han ba meg pelle meg ut av bussen, sier 22-åringen.

Han innrømmer at det ikke er første gang at han havner i bråk.

- Forskjellen er at jeg ikke var ute etter bråk denne gangen, sier han.

Ulik oppfatning
- Partene har forskjellig oppfatning av hva som skjedde. Saken er under etterforskning og vi håper den vil kunne gi svar på hva som er skjedd, sier Petterson.

Det skal ha vært flere passasjerer på bussen, og politiet skal snakke med flere vitner.

- Det er veldig lite hyggelig at det skjer slike hendelser, ellers ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier administrerende direktør i Nettbuss Ole Engebret Haugen.

- Hva gjør dere videre?

- Vi kommer til å følge opp sjåføren og hans versjon av saken. Ellers avventer vi politiets etterforskning, sier Haugen.

Det er usikkert om bussen hadde videoovervåking som fanget opp hendelsen.

Les flere saker i Drammens Tidende

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.