RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ARNE RISTESUND (Bergensavisen (BA))

- Han var en av de beste

Sist oppdatert:
Tore Eikeland (21) gravlegges fra Hamre kirke.

I høljende regn ble Tore Eikeland (21) begravet.

Les saken i ba.no her

Lille Hamre kirke på Osterøy var fort fullsatt. Utenfor sto flere hundretalls mennesker, grepet av sorg og medfølelse, og fulgte seremonien på oppsatte TV-skjermer.

Lot tårene falle
Her sto politikere, fra alle partier. Mange hadde stått der i en halvannen time før klokkene slo. Her ble klemmer, blikk og faste håndtrykk delt. Her sto fagforeningstopper og ledere og lot tårene falle, her sto venner og bekjente.

Tore Eikeland

Regnet kom, og paraplyer ble slått opp. De som ikke hadde tenkt på været ble invitert under og folk lånte vekk sin om de kunne.

Hele bygden stilte på dugnad for å organisere begravelsen. 1300 programmer ble delt ut. Ikke alle fikk.

- Dette er ikke rett. Det er utrolig vondt og urettferdig at vi samles her i dag, sa Aps Marte Mjøs Persen som også leste talen fra familien.

Tok opp kampen
Tore Eikeland ble 21 år. Mye er skrevet om hvilken kapasitet han var. Om hvilket håp han var for partiet. Jyplingen som slo partileder Jens Stoltenberg i kampen om postdirektivet på årsmøtet i vår.

En gråtkvalt Anne-Grete Strøm-Erichsen talte på vegne av seg selv og regjeringen.

- Han var så utrolig glad i livet, det var umulig å ikke bli grepet av hans livsglede. Dette er så urettferdig, meningsløst og vanskelig å fatte. Vi har tenkt på hvor heldige vi var som hadde Tore. Han minnet oss om hva og hvem som var fremtiden. Han var en av de beste, talte helseministeren fra Bergen.

- Det er ikke til å begripe
Tore Eikeland er en av de to personene som statsminister Jens Stoltenberg nevnte i sin tale under gudstjeneste i Oslo Domkirke søndagen etter drapene.

- En annen som er borte er Tore Eikeland. Leder av AUF i Hordaland og en av våre aller mest talentfulle ungdomspolitikere. Jeg husker at han fikk hele landsmøtet i Arbeiderpartiet til å juble da han holdt et engasjert innlegg mot EUs postdirektiv, og vant. Nå er han død. Borte for alltid. Det er ikke til å begripe, sa Stoltenberg i sin tale.

Les også: - Nå har bygden en ungdom for lite
Les ogs: Steinar Jessen (16) begravet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere