RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OMKOM: Morten Rydland Høyning ble 32 år gammel. Tirsdag hadde Nordlys satt opp bilde, lys og en minneprokotoll til kollegaen som omkom i en MC-ulykke mandag ettermiddag.
OMKOM: Morten Rydland Høyning ble 32 år gammel. Tirsdag hadde Nordlys satt opp bilde, lys og en minneprokotoll til kollegaen som omkom i en MC-ulykke mandag ettermiddag. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

- Han var en høyt skattet medarbeider, kollega og venn

Nordlys-journalist og musiker Morten Rydland Høyning (32) omkom mandag.

Like etter klokken 11.30 tirsdag frigjorde politiet navnet etter den tragiske MC-ulykken på Håpet i Tromsø mandag ettermiddag, skriver Nordlys.

Det var Morten Rydland Høyning (32), til daglig journalist i Nordlys, som omkom i ulykken.

Han var opprinnelig fra Bleik på Andøya, men var bosatt i Tromsø.

Kjent i musikkmiljøet

I tillegg til jobben som journalist, var Høyning kjent i Norges musikkmiljø - særlig som trommis i bandet Taliban Airways.

Han hadde også lang fartstid som journalist. Foruten Nordlys har han også jobbet i Dagbladet og musikkmagasinet Metal Hammer. Høyning var også sentral i Rock mot rus-arrangementet på Andøya.

Alle ansatte i Nordlys var tirsdag morgen samlet for å bearbeide sorgen og tapet av en kjær kollega. Dødsfallet ble formidlet av sjefredaktør Anders Opdahl, som selv ble informert om det tragiske utfallet sent mandag kveld.

- Utrolig trist dag

- Dette er en utrolig trist dag, og vi har brukt morgentimene til å snakke om dette i fellesskap. Morten var en høyt skattet medarbeider, kollega og venn for alle oss på Nordlys-huset. Våre tanker og dypeste medfølelse går nå til Mortens nærmeste, sier Opdahl.

Ulykka skjedde på et avstengt område i Alkeveien, under kjøreopplæring for motorsykkel.

Under øvelseskjøring med kjegler, skal Høyning ifølge politiet veltet på motorsykkelen. Det ble igangsatt gjenopplivningsforsøk umiddelbart, men livet hans sto ikke til å redde.

Han ble erklært død på stedet.

Les flere saker fra Nordlys her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere