- Han var skåret i magen og flere steder

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Mann i 20-årene siktet for drap og drapsforsøk etter fest på Bislett.

16.06.12 09:29

Personen som ble funnet drept i en leilighet i Pilestredet 70 i Oslo i natt til søndag var gjest hos den antatte gjerningsmannen.

Les også:Skrev «GUD» med blod på veggen

- En person er siktet for drap og drapsforsøk. Han var lettere skadd og sa han hadde skadd to andre personer, sier politiinspektør Hanne Kristin Rhode ved Oslo politidistrikt om pågripelsen i bakgården.

Drosjesjåfør kan ha reddet liv

Under en pressekonferanse søndag ettermiddag opplyste Rhode at gjerningsmannen skal ha bostedsadresse på drapsstedet, sammen med mannen som er alvorlig skadet. En tredje person som bor på adressen var i leiligheten da politiet kom til stedet og er avhørt som vitne.

Den fjerde personen, også det en mann i 20-årene døde altså av knivskadene han var påført.

- Den andre skadde greide å ta seg ned fra leiligheten selv og kapret en drosje, og raskt brakt til legevakta hvor han er operert. Tilstanden hans er kritisk, men stabil, sier Rhode.

Hun påpeker at taxisjåføren raskt oppfattet situasjonen og at han kan ha bidratt til å redde liv.

Halloween-spøk

Drosjesjåføren sier til TV2Nyhetene at han kjørte oppover gata med en kunde da han ble stoppet av av en blodig person som kom å satte seg i bilen.

- Jeg kjørte oppover gata med en kunde. Vi stanset for lyskrysset og kom han gående og satte seg i forsetet. Så sa han at han var skadet. Først så trodde vi at det var et Halloween-kostyme. Så så jeg at han blødde ut av sår på kroppen. Han var skjært i magen og flere steder. Herregud, det var grusomt, forteller taxisjåføren som er sterkt preget av hendelsen til TV2Nyhetene.

Svenske Charlotte satt i taxien som fraktet den hardt skadde mannen til legevakten natt til søndag.

Han skrek at han måtte bli kjørt til akutten, men det tok en stund før vi tok det alvorlig. Det var jo Halloween og mange var kledd ut, sier Charlotte til Aftonbladet.

Ukjent motiv

For politiet er motivet bak ugjerningen fortsatt ukjent. Det er beslaglagt en kniv fra leiligheten, men om dette er drapsvåpenet er det fortsatt for tidlig å si noe om. Kriminalteknikere har jobbet på stedet i hele natt og jobber fortsatt utover søndagen.

- Vi vet lite om hva som har skjedd og hva som er foranledningen til dette. Ingen av de involverte er etter det jeg vet, tidligere kjent av politiet, sier Rhode.

Krimvakta ved Oslo politidistrikt uttalte tidligere søndag at det var «blod overalt, særlig i oppgangen, i leiligheten og utenfor leiligheten».

- Leiligheten var preget av å være et åsted, er kommentaren fra Rhode.

I oppgangen til gården hadde noen skrevet «GUD» i blod på veggen. I tillegg skal det på glasset til ytterdøren vært tegnet inn et kors opp ned i blod.

- Mye festing

Husbråk var den første meldingen politiet fikk. Flere medier som har snakket med naboer melder om at det var fest i leiligheten i forkant av knivstikkingen.

- Det var ofte bråk og støy i forbindelse med fester og nachspiel i leiligheten til guttene. Det ble ringt på hos dem flere ganger til alle døgnets tider for å be de dempe både musikk og støy, forteller en tidligere beboer til Aftenposten.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.