RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han var tydelig sint og sto tett oppi ansiktet på meg

(Nettavisen/Lier kommune)
Sist oppdatert:
Martin Kolberg avviser imidlertid at han presset kommuneadministrasjonen i Lier.

– Han var tydelig sint og sto tett oppi ansiktet på meg. Han var der i kraft av å være stortingsrepresentant og myndighetsperson. Jeg kan ikke fri meg fra tanken på at han bevisst brukte autoriteten sin til å få overtaket på meg, sa kommuneadvokat Anneke Borgli i Drammens Tidende torsdag.

Men Arbeiderparti-toppen Martin Kolberg avviser at han brukte sin posisjon da han snakket med Lier kommune om bedragerianmeldelsen som kommunen leverte på hans stedatter i mars 2010.

- Dette er en privatsak, derfor har jeg aldri tatt saken opp i det offentlige rom. At kommunens administrative ledelse mener det er riktig å bringe disse opplysningene ut i offentlighet, etter om lag 1,5 år, må de selv ta ansvar for, sa Kolberg i en pressemelding torsdag.

Straffesaken mot stedatteren er ennå under etterforskning ved Søndre Buskerud politidistrikt. Saken ble først henlagt, men senere ba statsadvokaten om videre etterforskning i saken. Kolberg trodde saken var henlagt da Drammens Tidende og Lierposten snakket med ham.

- Jeg snakket med politiet én gang om hvor saken sto for å få vite om framdriften. For det er selvfølgelig en belastning å ha en sånn sak hengende over seg, sier Kolberg.

- Ikke press
- Vi oppfattet det som en pårørende som ønsket informasjon i saken. Han har ikke lagt noe press på politiet, utover det som er normalt for en pappa, sier politibetjent Rune Engevik ved Lier lensmannskontor.

Rådmann Hans-Petter Christensen i Lier kommune er skeptisk til at politiet først henla saken.

- Jeg har begrenset innsikt i hva politiet har gjort, men jeg må si jeg stusser, sier han og påpeker at kommunen ikke går til anmeldelse før man har sterke indikasjoner på at noe kriminelt har skjedd

- Da er det sterke indikasjoner på at noe kriminelt har skjedd. I denne saken hadde vi fått opplysninger vi selv ikke kunne undersøke, sier han.

Tar selvkritikk
- Vi mente vi ikke ville nå fram i denne saken og har henlagt den etter bevisets stilling. Statsadvokaten har påpekt ting som burde vært gjort, og det er vi helt enige i, sier Vist.

Politiadvokat Jarle Vist ved Lier lensmannskontor tar kritikk for at saken først ble henlagt.

- Vi mente vi ikke ville nå fram i denne saken og har henlagt den etter bevisets stilling. Statsadvokaten har påpekt ting som burde vært gjort, og det er vi helt enige i, sier Vist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere