RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han voldtar meg, kysser meg og beføler meg

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kvinnen (23) ble overfalt med kniv, snittet til blods i halsen, beordret til å kle av seg og voldtatt.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): En svært brutal voldtektssak startet onsdag opp i Oslo tingrett.

En 23 år gammel kvinne ble etter en bytur i fjor sommer overfalt med kniv, snittet til blods i halsen, beordret til å kle av seg og voldtatt av to unge menn.

- Han voldtar meg, kysser meg og beføler meg, mens han hele tiden holder kniven i hånden. Etter voldtekten i kjelleren prøvde han å gi meg noen penger og sa unnskyld. Han spurte også om jeg kom til å anmelde episoden, noe jeg svarte nei til, fortalte kvinnen i retten på onsdag.

To er tiltalt
Overfallsvoldtekten skal ha funnet sted på Grünerløkka den 28. august i fjor.

To menn på henholdsvis 23 og 21 år er tiltalt for den grove overfallsvoldtekten.

Kvinnen sliter i dag med konsentrasjonsproblemer, og jobber hardt for å legge den brutale hendelsen bak seg.

I retten fortalte hun at mye er blitt forandret og annerledes etter det som skjedde.

23-åringen var på vei hjem etter en bytur med gode venner da hun ble overfalt. Hun bodde ikke selv i Oslo, men var på besøk hos en venninne.

- Dro fram stor kniv
Etter å ha vært på nachspiel med flere venner til klokken syv om morgenen, valgte kvinnen å dra hjem til venninnens leilighet. Hun dro alene.

23-åringen hadde ikke nøkler til leiligheten, og fikk heller ikke tak sin venninne, men da hun ankom bygården møtte hun en ukjent kvinnelig beboer som låste henne inn hovedinngangen. Kvinnen kom likevel ikke inn i leiligheten - og satt seg derfor utenfor inngangsdøra for å vente på å bli låst inn.

- Plutselig kommer det to personer inn fra oppgangsdøren. Begge har hettegenser og er delvis maskerte. Jeg tenkte først at det var noen andre som var kommet hjem fra byen, men så drar en av guttene fram en stor kniv, sa jenta i Oslo tingrett.

Snittet opp i halsen
Hun fortalte at en av guttene snittet henne opp i halsen til hun begynte å blø kraftig.

- Jeg reagerte med å gå inn i en sjokktilstand. Jeg blør, får panikk og begynner å gråte. Jeg blir stående og prøver å vise med armene at jeg overgir meg. Jeg forteller at jeg skal gjøre alt de sier. En av dem roper: «Shut up or I will kill you», før han skjærer av meg klær og undertøy, sa kvinnen.

Hun var tydelig preget av situasjonen og måtte flere ganger avbryte forklaringen, drikke vann og hente seg inn. Kvinnen orket ikke å vitne i samme rom som de tiltalte. Flere oppmøtte i salen gråt.

Sterkt blødende ble kvinnen kommandert til å stille seg med ryggen mot veggen av den ene gutten. Så blir hun voldtatt i oppgangen. Under hele handlingen holder en av mennene kniven mot strupen hennes og truer med å drepe henne.

23-åringen vet ikke hvor lenge hun var i gangen, men fortalte at det føltes som en evighet.

«Shut up or I will kill you»
- Etter episoden i gangen blir jeg dratt i armen og tvinges ned i kjelleren. Jeg gråter, blør og er helt avkledt. Jeg prøvde å holde meg rolig, men gråter høylytt, da får jeg nok en gang beskjeden: «Shut up or I will kill you», sa 23-åringen gråtkvalt.

I frykt for å bli drept forsøkte kvinnen å roe ned gjerningsmannen.

- Jeg var redd fordi han så raskt dro ut kniven og kuttet meg. Jeg tenkte at hvis jeg så på han ville det kanskje stresse han ytterligere. Jeg hadde hele tiden fokus på kniven, derfor er det uklart om begge voldtektsmennene ble med ned i kjelleren, sa hun.

Knivstikker madrassen
Nede i kjelleren fortsatte voldtekten. Mannen som skal ha voldtatt henne er hele tiden delvis maskert. Mens han tvinger henne til å utføre seksuelle handlinger stikker han kniven gjentatte ganger i en madrassen hun er blitt beordret til å legge seg ned på.

- Han voldtar meg, kysser meg og beføler meg, mens han hele tiden holder kniven i hånden. Etter voldtekten i kjelleren prøvde han å gi meg noen penger og sa unnskyld. Han spurte også om jeg kom til å anmelde episoden, noe jeg svarte nei til, sa hun.

23-åringen forklarer at voldtektsmannen etter hvert forlater kjelleren. Hun blir liggende litt før hun på nytt får panikk og løper opp til leiligheten.

Hun ser klærne sine ligge i gangen og blod utenfor oppgangen. Døren til venninnens leilighet er på dette tidspunktet åpen, slik at hun får tak i sine venninner. De får bestilt en taxi, og drar umiddelbart på voldtektsmottaket i Oslo.

Kvinnens bistandsadvokat, Ellen Eikeseth Mjøs, sier til Nettavisen at kvinnen har gruet seg i lang til å vitne.

- Hun har gruet seg lenge og er glad det er overstått. Hun har hatt det utrolig og tøft, sier Eikeseth Mjøs.

Erkjenner ikke straffskyld
De tiltalte ble siktet og pågrepet 9 september i fjor. Ingen av dem erkjenner straffskyld for voldtektene.

Begge de tiltalte bodde i løpet av en periode på samme adresse som venninnen til fornærmede.

Mennene er tiltalt etter straffelovens paragraf 192, som har en strafferamme på 21 års fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere