*Nettavisen* Nyheter.

- Håndteringen er horribel

Siv Jensen og Geir Mo har møtt mye kritikk fra eget parti den siste uka. Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Bernhard Sunde trakk seg fra Finnøy Frp på grunn av Birkedal-saken.

Til høsten skulle Sunde være listekandidat for Finnøy Frp i kommunevalget. Birkedal-saken har nå ført til at hanhar trukket seg, skriver Øyposten.

– Det er håndteringen som er så horribel. Måten dette er blitt skjøvet under teppet på. Det er jo unger inni bildet her, så det er helt utenkelig at jeg skal gå videre å fronte en valgkamp. Når ikke de trekker seg, trekker jeg meg, konstaterte Sunde til Aftenbladet.no fredag morgen.

Når Nettavisen tar kontakt med Sunde føler han at saken om hans utmelding av partiet har blitt tatt ut av alle proposjoner.

- Jeg ønsket å trekke meg stille og rolig ut. Mine uttalelser har blitt trukket helt ut av proposjoner. Jeg har fremdeles et veldig godt forhold til mine tidligere partikollegaer, men det er partiet som i 2009 burde tatt grep og bedt Birkedal gå til politiet hvis ikke offeret gjorde det, sier Sunde til Nettavisen.

Han understreker at han fremdeles støtter partiets politikk på andre områder.

Les også: Siktet for sex med barn under 16 år.

Torsdag kom det frem at flere faktafeil om saken hadde blitt presentert som sanne av media. Blant annet at Trond Birkedal ikke betalte turene for yngre venner.

Les også: - Birkedal betalte ikke turer for unge venner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.