*Nettavisen* Nyheter.

- Hang ikke med i hele tatt

ODD STADION (vif.no): Etter en dårlig kamp, og fullt fortjent 2-3-tap mot Odd Grenland, ønsket ikke Kjetil Rekdal å slakte egne spillere, selv om det var tydelig at laget ikke orket nok i kampen.

30.07.06 16:25

Vålerengas kaptein Kjetil Wæhler spilte ikke mot Mladá Boleslav på onsdag, men var helt klar på hvorfor Vålerenga tapte denne kampen.

- Vi henger overhodet ikke med. Det blir for lite jobbing, og vi løper for lite, mangler press på ballfører, og er langt unna nivå i hele kampen. Det virka som vi var slitne, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette skal vi uansett tåle, vi er godt trent, og det er skuffende at vi ikke klarer dette.

Må mobilisere
Vålerenga har nå tre kamper på rad med tap, selv om kampen mot Lyn var god spillemessig, og at man hang med de siste 70 minuttene i Tsjekkia. Kampen i dag var den dårligste, også spillemessig.

- Dette er for dårlig. Vi må mobilisere nå, og allerede på onsdag kommer det en viktig kamp. Det kan kanskje være bra å få en kamp så raskt, så vi kan legge denne bak oss så fort som mulig, mener han.

Wæhler scoret 2-0 målet, og da kunne det se ut som Vålerenga skulle klare å hente hjem i alle fall ett poeng.

- I dag slipper vi inn for enkle mål, og det er utrolig skuffende. Når vi leder 2-0 skal vi uansett være så smarte at vi skal holde ledelsen inn. I dag var vi ikke til å kjenne igjen, avslutter en skuffet kaptein.

Gjorde sitt beste
Kjetil Rekdal ønsket ikke å slakte spillerne sine etter kampen.

- Gutta gjorde så godt de kunne, men i dag tapte vi fortjent, selv om vi var nære 3-3 på slutten. Vi var heldige som ledet 2-0. Gutta var slitne, og det var tidlig tydelig at vi hadde blytunge bein. Vi slipper også inn for enkle mål, og det er ikke akseptabelt på dette nivået, forklarer han.

- Vi havnet bakpå med en gang, og det var på ingen måte intensjonen. Vi ble rett og slett spilt overende. Odd er et godt lag, men ikke så gode at de skal få herje med oss som de gjorde i dag.

Vålerenga gjorde to bytter i pausen, og la om formasjonen litt, helt bevisst i følge Rekdal.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ronny måtte ut og Jan Derek klarte ikke de defensive oppgavene han hadde. Odd fikk altfor mye plass på sin venstrekant, og da valgte vi å gjøre de byttene. Vi endret også formasjon, i et forsøk på ri inn en ledelse, da vi så at vi ikke hadde evnen og rutinen til å heve spillet når vi var så slitne som i dag, forklarer han.

- På slutten prøvde vi å heve spillet, og lykkes delvis men ble straffet hardt. Sånn er det i fotball av og til dessverre.

Viktige dager
Vålerenga har nå fire dager til neste kamp, returoppgjøret mot Mladá Boleslav på Ullevaal. Dager som må bli brukt godt.

- Det eneste som gjelder nå er riktig intensitet på treninga, nok hvile og riktig mat og drikke. Vi må hente oss inn igjen, og legge dette bak oss. Vi skal gjøre vårt ytterste for å fremstå på en helt annen måte på onsdag, avslutter Rekdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag