*Nettavisen* Nyheter.

- Håper de finner flest mulig

Foto: (Scanpix/BA/Arne Ristesund)

Azar Karadas forteller at hele Tyrkia er preget etter søndagens kraftige jordskjelv sør-øst i landet.

Den tidligere Brann-profilen spiller nå for Istanbul-klubben Kasimpasa.

Selv om jordskjelvet skjedde på en helt annen kant av landet, forteller Karadas at alle tyrkere er preget av katastrofen.

- Dette er en stor sak i hele Tyrkia nå. Enkelte nyhetskanaler sender 24 timer i døgnet og folk følger med. Vi ser redningsarbeidere borre seg inn i bygninger i jakten etter overlevende. Trist og tragisk rett og slett. Dødstallene og antall savnede stiger hele tiden, forteller Karadas på telefon fra Istanbul til BA.no.

Jorskjelvet skal ha blitt målt til 7,2 på Richters skala, noe mange bygninger ikke klarte å stå i mot.

- Flere av bygningene som har rast er gamle og ikke særlig sterke. Når det kommer så kraftige jordskjelv, så sier det seg selv at konsekvensene blir dramatiske. Får bare håpe at de finner flest mulig i live i bygningene, sier den tidligere Brann-spilleren som har både norsk og tyrkisk pass.

Fotballspilleren fra Nordfjordeid forteller at mange kjente her hjemme har tatt kontakt for å høre om han selv er berørt.

- Det har vært en del henvendelser. Mange av TV-sendingene rapporterer jo fra Istanbul, så mange har trodd det skjedde her. Men her merket vi ikke noe til det, sier Karadas.

Han presiserer at han ikke har familie eller kjente som er direkte berørt av jordskjelvkatastrofen.

Les flere nyheter fra BA her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag