*Nettavisen* Nyheter.

- Håper det finnes en rasjonell forklaring, men tida går

Foto: (Privat)

Venner og familie håper Eeva-Maria blir funnet.

24.05.13 15:59

(Nordlys.no): Eeva-Maria Sieppi (31) som er savnet i Bergen, vokste opp i Nordreisa. Eeva-Maria var på fest i Bergen sentrum 16. mai. Hun gikk fra utestedet Inside i Bergen mellom klokken 02.30 og 03.00. Sporene etter Eeva-Maria slutter ved kiosken Deli De Luca klokka 03.00.

19. mai ble det satt i gang den første leteaksjonen etter kvinnen med sterke bånd til Nordreisa, skriver Nordlys.

Som treåring flyttet Eeva-Mira og familien fra Finland til Nordreisa. Der ble hun til hun var 16, før de flyttet til Alta.

Takker for hjelpen
Nå venter familie og venner fortvilet på gode nyheter. Noen har dratt ned til Bergen for å bidra i søket, et søk som foreløpig pågår uten hjelp fra frivillige organisasjoner.

John Eivind Severinsen har tatt turen fra Vinnelys i Reisadalen for å gjøre sitt. Han kjenner familien godt. De bodde hos ham i " gamle dager".

- Vi må jo bidra i søket. I dag skal vi opp på fjellet, sier han.

Eeva Marias søster Ulla Maija Sieppi sier til Nordlys at de administrerer søket selv.

- Venner, familie, ukjente og kjente, unge og gamle, fra Austevoll og Bergen, har stilt opp dag etter dag etter dag for å forsøke å finne henne. Det har kommet folk nordfra også. Det er helt ufattelig og vi er utrolig takknemlige for hjelpen.

Venninne:- Et sjokk
I Nordreisa sitter barndomsvenninnen Linda Fjellheim og venter på nytt.

- Jeg oppdaget det via søsteren Ulla på Facebook. Det var helt uvirkelig, et sjokk. Vi hengte i lag hele tida da vi gikk i samme klasse på ungdomsskolen.

Selv etter at deres veier ble skilt, holdt de to kontakten.

- Og hver gang vi møttes, var vi som søstre.

Nå vet ikke hun ikke helt hva hun skal tro.

- Det er helt uvirkelig. Det skal bare ikke gå an å forsvinne. Jeg har hatt et håp om at det finnes en rasjonell forklaring, men hun dukker ikke opp, og tida går. Det er så frusterende, sier Fjellheim, som har kontakt med søsteren Ulla.

Eeva-Maria jobber som hjelpepleier på Bofellesskapet i Bergen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dykkere i gang
Dykkere fra Bergen brannvesen startet fredag formiddag søk etter savnede Eeva-Maria Sieppi (31) i Lille Lungegaardsvann, skriver ba.no.

- Lille Lungegaardsvann er et spesielt vann å dykke i. Det er omtrent ikke sikt. Her må dykkerne omtrent føle seg frem med hendene, forteller brigadeleder Kjell-Ove Christophersen til avisa.

Han sier dykkerne vil ta i bruk nødvendig hjelpeutstyr, men tror likevel søket vil kunne ta lang tid.

- Vi kommer til å bruke tid på hver eneste meter. Skal vi lete helt inn til fontenen, vil arbeidet kunne ta flere dager, sier brigadelederen til BA.

Politiet har måtte tåle kritikk for at det ikke er satt i gang en storstilt leteaksjon.

- Utfordringen hittil er at vi ikke har hatt noen konkrete steder å søke i. Det er som å lete etter nålen i høystakken, sier politioverbetjent Rigmor Isehaug til BA.

Ulla Maija Sieppi sier til Nordlys at heller ikke de har hatt noen spor å gå etter. De har laget sitt eget kartverk der de markerer hvor de har lett. Hun hadde svært gjerne sette at de hadde fått profesjonell hjelp i søket.

Politiet vurderer også å starte søk i indre havnebasseng i Bergen, i området savnede naturlig kan ha gått på vei hjem til Sandviken natt til 17. mai.

Mange lystbåter lå fortøyd ved Bryggen og i kaiområdene i sentrum før nasjonaldagen.

- Vi oppfordrer samtidig beboere i sentrum om å sjekke bakgårder, loft og kjellere, sier Isehaug til BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag