RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håpet om hvit jul er ikke ute

FORTSATT HÅP: Selv om store deler av landet opplever gråvær i disse dager, er ikke håpet om hvit jul over ennå, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes. Foto: Scanpix
FORTSATT HÅP: Selv om store deler av landet opplever gråvær i disse dager, er ikke håpet om hvit jul over ennå, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Gråværet fortsetter i store deler av landet. Men i Valdres har det kommet 40 cm snø.

Det er nøyaktig én måned til julaften, og snart er vi inne i julemåneden. De siste ukene har vært grå værmessig i store deler av landet, og snøen har latt vente på seg. 

- Håpet om hvit jul er ikke ute ennå, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Eldbjørg Moxnes til Nettavisen.

- Kan jo endre seg
Hun kan foreløpig ikke si noe som helst om utsiktene for juleværet, men været for de neste ti dagene ser ikke ut til å være med på å skape julestemning.

- Akkurat nå ser det ikke sånn ut. Men det kan jo endre seg. I høyden er det jo snø.

- Østafjells vil det bli noen fine dager fra tirsdag og fram mot helgen. Nedbøren gir seg, og solen titter fram. På Vestlandet og i Trøndelag blir det nedbør tirsdag, men så kommer det perioder med oppholdsvær.

Regn i nord
Mot helgen blir det igjen gråvær med litt nedbør Østafjells, mens Vestlandet får fint vær. Temperaturene vil ligge på rundt null grader.

I Nord-Norge blir de kommende dagene relativt milde med temperaturer på rundt null grader.

- Fram mot helgen blir det perioder med regn av og til, mens det blir litt lettere vær i helgen. Da blir det også en del kaldere om natten, forteller Moxnes.

Et sikkert bilde for hvordan juleværet blir, vil ikke meteorologene kunne gi før rundt 14. desember.

40 cm snø i Valdres

Men selv om vinteren lar vente på seg i store deler av landet finnes det vinter i Vestoppland, skriver Oppland Arbeiderblad. Her har det kommet 40 centimeter snø det siste døgnet.

Søndag og natt til mandag falt det 30-40 centimeter snø flere steder i Valdres. Dette førte til glatte, snødekte veier mandag morgen. 

Brøyting for fullt

Brøytemannskaper og snømåkere hadde full hyre med å komme ajour mandag morgen.

Mandag formiddag var det null grader på Fagernes, og nysnøen ligger dyp og våt. Ifølge yr.no skal det bli sammenhengende minusgrader fra tirsdag, og lite nedbør.

Dermed har vinteren for alvor har bitt seg fast i Valdres.

Lengter du etter å kjenne ski under beina kan det være greit å vende nesen mot Valdres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere