*Nettavisen* Nyheter.

- Har bevis for liv på Venus

Foto: Wikimedia Commons/NASA

Hevder han har funnet spor av livsformer på gamle Venus-bilder.

23.01.12 19:58

En russisk forsker hevder han har funnet bevis på livsformer på Venus etter å ha analysert gamle bilder som ble tatt av en russisk romsonde for 30 år siden.

Bildene ble tatt av romsonden Venus-13 i 1982. Bildene har blitt analysert av Leonid Ksanfomaliti ved Romfartsinstituttet på Forskningsakademiet i Russland.

Skorpionlignende kropp
Forskeren hevder blant annet at bildene viser en skorpionlignende kropp og et tallerkenformet objekt som angivelig skal ha forflyttet seg mens sonden tok en rekke fotografier, skriver The Daily Caller.

- Hva om vi glemmer dagens teorier om at det ikke finnes liv på Venus, og la oss være dristige og foreslå at objektenes trekk gjør det mulig å konkludere at de er i live, skriver han i en artikkel i tidsskriftet Solar System Research.

Men Ksanfomaliti vil nok slite med å imponere og begeistre andre forskere.

Både NASA og Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA har i en årrekke forsket på planeten uten å ha gjort noen lignende funn.

Glovarmt på Venus
Forholdene på Venus gjør det heller lite sannsynlig at noen livsformer kan overleve.

Overflatetemperaturen på Venus er på 464 celsiusgrader, og atmosfæretrykket er mer enn hundre ganger kraftigere enn på jorden.

I tillegg dekkes planeten av en giftig atmosfære.

Kan ha vært vann på Venus
Forskere utelukker imidlertid ikke at det kan ha eksistert store mengder med vann og mulige livsformer på Venus tidligere, men at livsformene og vannet forsvant som følge av en drivhuseffekt, noe som igjen har ført til dagens voldsomme temperaturer på planeten.

Det internasjonale forskermiljøet ser ut til å enes om at det ikke har eksistert vann på Venus de siste to milliarder årene.

Se video av bildene som ble tatt av Venus-sonden i 1982.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.