*Nettavisen* Nyheter.

- Har drept de fleste bak Buenos Aires-bombene

Buenos Aires (NTB-AFP): Israel har drept de fleste av dem som sto bak terrorangrepene mot landets ambassade og et jødisk senter i Buenos Aires, hevder landets tidligere ambassadør i Argentina, Itzhak Aviran.

01.07.14 14:42

29 mennesker ble drept da det eksploderte en bombe utenfor den israelske ambassaden i Buenos Aires i 1992. To år senere ble 85 mennesker drept i en bombeeksplosjon utenfor et jødisk senter i byen.

De skyldige bak bombene er aldri tatt, men Israels tidligere ambassadør i landet hevder nå at israelerne har tatt loven i egne hender.

- Det store flertallet av de ansvarlige er ikke lenger blant oss, og vi gjorde det selv, sier Itzhak Aviran, som var ambassadør i landet fra 1993 til 2000.

Verken Carlos Menem, som var argentinsk president i årene 1989 til 1999, eller hans etterfølger Fernando de la Rua, har gjort noe for å komme til bunns i saken, hevder Aviran.

- Vi trenger fortsatt svar på hva som skjedde. Vi vet hvem som sto bak ambassadebombingen, og vi vet at de gjorde det på nytt to år senere, sier han til det jødiske nyhetsbyrået AJN. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag