RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har endelig fått utenrikspasset

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Jeg kan nesten reise hvor som helst i verden. Bortsett fra til Norge, skriver Maria Amelie.

Madina Salamova (25), bedre kjent som Maria Amelie skriver i sin blogg at hun har fått utenrikspasset. Hun beskriver det som absurd og uvirkelig.

«Jeg er så glad, samtidig kjenner jeg kontrasten sterkt - jeg kan reise nesten hvor som helst i verden, bortsett fra Norge. Jeg kan ikke komme hjem. Jeg kan ikke bare sette meg på flyet, være sammen med Eivind, være i leiligheten og invitere venner på middag», skriver Amelie i sin blogg torsdag.

- Kan ikke treffe Slottsfjellfolka
Hun skriver videre om alle tingene hun går glipp av som følge av hennes utvisning til Russland og Moskva.

«Jeg kan ikke treffe Slottsfjellfolka og delta på seminar, snakke norsk hele tiden, gå i Oslos gater og glede meg til våren, se hvordan byen og mennesker forandrer seg av solstråler. Nesten alt som har definert hvem jeg er - det er ikke her i Moskva. Og selv om det er vår her, selv om bygninger ser penere ut med sollyset, er det fortsatt bare vondt og merkelig å være her. Man lever ikke. Man bare eksisterer på et sted man har fryktet å komme tilbake til i ti år og til slutt blir tvangsreturnert til».

Har ikke gitt opp håpet
Amelie avslutter blogginnlegget med å skrive at hun tenker på Norge og at hun ikke gir opp håpet om at hun en dag kan komme tilbake.

«Jeg tenker på Norge, savner dere og gir ikke opp håpet om at en dag jeg kan komme tilbake, våkne opp i sengen min og føle at alt sammen var bare en vanskelig drøm.»

Den 24. januar forlot hun Norge med retning Moskva etter at Utlendingsnemnda (UNE) vedtak om utkastelse ble gjennomført.

Les også: Her Forlater Maria Amelie landet.

25-åringen har bodd over halve livet sitt i Norge og behersker norsk bedre enn russisk og ga papirløse innvandrere et ansikt gjennom boka «Ulovlig norsk».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere