RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har fått en gave av Gud

Sist oppdatert:
Han debuterte i Tippeligaen som 17-åring. Harmeet Singh takker Gud for framgangen.

Harmeet Singh er bare 18 år, men likevel rene veteranen som landslagsspiller. På La Manga i forrige uke sto han frem som Norges beste på U19-landslaget.

FOTBALLmagasinet som utgis av Norges Fotballforbund har intervjuet Singh. Her gjengir vi deler av intervjuet.

Reflektert

Til å være bare 18 år, og allerede fått sin debut i Tippeligaen, er Vålerenga-spilleren en veldig reflektert og oppegående ung mann. På spørsmål om hvorfor han startet med å spille fotball, svarer Singh på denne måten:

- Jeg er en religiøs person, som tror Gud gir mennesker en gave. Fotballen er min gave. Andre personer får talent for matte eller musikk, for eksempel, mens jeg har fått et talent for fotball. Det er noe jeg er veldig takknemlig for, sier Harmeet Singh til FOTBALLmagasinet.

Ydmyk

Han debuterte på rekruttlaget til Vålerenga i 2. divisjon allerede som 14-åring i 2005. Samme år debuterte han på det norske G15-landslaget. Totalt har han spilt 47 landskamper fordelt på G15, G16, G17, G18 og G19.

- Det å spille på landslaget har betydd mye for meg. Det gir oss spillerne viktig internasjonal erfaring. Samtidig er vi privilegert som får spille på landslaget. Det er ikke mange som får den sjansen, sier Singh, før han fortsetter.

- Vi fotballspillere er bortskjemt. Alt er tilrettelagt for oss hele tiden, både på klubb- og landslaget. Det er viktig at unge spillere tenker over det. Man må være ydmyk.

Vil dele erfaringen

Som han sier, er det ikke mange som får oppleve det å spille på landslaget. Derfor vil Harmeet dele av sine erfaringer.

- Landslagsspill gir meg nyttig erfaring, som jeg drar med meg inn i den daglige treningshverdagen. Og det er viktig at vi som får oppleve det tar med den erfaringen til de andre spillerne - og dermed er med på å utvikle dem videre.

- Hva husker du fra landslagsdebuten din?

- Vi spilte dobbeltlandskamp mot Polen i Polen, og jeg husker jeg var litt nervøs og hadde sommerfugler i magen. Men det var dritkult, og jeg scoret et mål. Hele opplevelsen var utrolig morsom.

Tenker kortsiktig

Harmeet Singh kom til Vålerenga fra Furuset i 2003. I 1-1-kampen mot Rosenborg hjemme på Ullevaal 20. april i år fikk han sin Tippeligadebut. Han fikk faktisk starte i debuten sin, og spilte 73 minutter.

Totalt fikk han ni kamper i årets Tippeliga, hvor av fem fra start.

Slik er tankene han har om sin framtid på fotballbanen:

- Målet mitt nå er å etablere meg i Vålerenga. Jeg tar en ting om gangen, og vil ikke tenke så langsiktig. Det viktigste for meg er å gjøre det bra på trening og når jeg får sjansen i kamp. Man kan si at alle unge spillere drømmer om å bli proff i utlandet, men det er ikke noe jeg tenker på nå. Jeg vil utvikle meg som spiller, og etablere meg i Tippeligaen.

FAKTA

Navn: Harmeet Singh

Født: 12. november 1990

Bosted: Oslo

Klubb: Vålerenga

Tidligere klubber: Furuset

Landslag: G18

Landslagsdebut: 17. juni 2005 borte mot Polen 1-2 tap

Landskamper: 50

Landslagsmål: 6

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere