*Nettavisen* Nyheter.

- Har fått mange tips

Foto: Ole-Johnny Myhrvold

Folk holder øynene åpne etter gjentatte kidnappingsforsøk.

02.10.12 21:15

NORD-ODAL: - Det er ikke noe nytt i saken, men det har kommet inn mange tips som det jobbes videre med, sier politistasjonssjef Bjørn Berntsen ved Kongsvinger politistasjon til Glåmdalen.

Han forteller at det så langt ikke har kommet noen konkrete tips på bil, personer eller hendelse.

- Om noen har passert Bruvoll i tiden før eller etter klokka 17.30 på søndag og sett ei jente på sykkel, ønsker vi at de tar kontakt med oss, sier Berntsen.

Tirsdag var fem politidistrikter innkalt til Kripos i forbindelse med flere bortføringsforsøk av unge gutter og jenter den siste tiden.

Politiet i Kongsvinger var representert med to personer på samordningsmøtet hos Kripos.

- Vi presenterte våre ting på møtet, sier Berntsen.

Politiet i Kongsvinger skal ha et internt oppsummeringsmøte onsdag morgen, der de vil se nærmere på alle hendelsene og om det er noe som kan knyttes til kidnappingsforsøket i Nord-Odal.

Mest lest på Nettavisen akkurat nå:

- Ingen fellestrekk

- De ulike politidistriktene har gitt en presentasjon av sine saker, sier politiinspektør Reidar Brusgaard i Kripos til Romerikes blad etter møtet tirsdag ettermiddag.

På bakgrunn av de foreløpige analysene som distriktene presenterte av de omtalte sakene, ser ikke Kripos noen foreløpige fellestrekk.

- Det er for tidlig å konkludere eller utelukke noe, men så langt ser vi ingen klare fellestrekk i disse sakene, sier Brusgaard.

Selv om Kripos nå er involvert i det politiet omtaler som en rekke forsøk på bortføring, presiserer de at det er de lokale politidistriktene som har ansvaret for etterforskningen.

- Sakene vil etterforskes lokalt, men på grunn av sakens alvorlighet og uroen det har skapt har vi inntatt en koordinerende rolle, sier Brusgaard.

Her er oversikten over hendelsene:

Tirsdag 25. september: 8 år gammel gutt løper fra fremmed bilfører i Lommmedalen etter å ha blitt spurt om han vil sitte på (Asker og Bærum politidistrikt).

Torsdag 27. september: En 13 år gammel jente ble stoppet av en fremmed mann i bil ved Prix-butikken i Lommedalen klokka 13.52. Føreren skal ha spurt om hun ville sitte på. Jenta ble redd og løp inn en sidevei. Hun kom seg bak en bom der bilen ikke hadde mulighet til å kjøre.

Fredag 28. september: En 11 år gammel jente blir forsøkt lokket inn i en hvit Ford varebil på Emma Hjort (Asker og Bærum politidistrikt).Søndag 30. september: En 15 år gammel jente blir forsøkt dratt inn i et kjøretøy på Bruvoll i Nord-Odal (Hedmark politidistrikt).

Mandag 1. oktober: Tre små gutter som spilte fotball Hunsrødsvingen i Sandefjord skal ha blitt forsøkt lokket inn i en mørk bil. I forsete på bilen satt det en stor bamse. Mannen meldte seg senere på kvelden frivillig til politiet.

Les flere saker fra RB.no og Glåmdalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.