RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har funnet et interessant hull

Rettsmedisinerne skal ha gjort et interessant funn av et hull i bakken som var tildekket av bølgeblikk.
Rettsmedisinerne skal ha gjort et interessant funn av et hull i bakken som var tildekket av bølgeblikk. Foto: Scanpix (montasje).
Sist oppdatert:
Etterforskere som graver etter liket til Madeleine McCann, fokuserer på et hull i bakken.

Britiske og portugisiske etterforskere er samlet i Praia da Luz i Portugal for å grave etter et mulig lik av Madeleine McCann.

Rettsmedisinerne skal ha gjort et interessant funn av et hull i bakken som var tildekket av bølgeblikk, melder Daily Mail. Avisen skriver at politiet fokuserer på dette hullet, og at de har satt opp et telt rundt stedet.

Hullet ligger bare noen hundre meter fra ferieleiligheten der fireåringen Madeleine forsvant sporløst 3. mai, 2007.

Avansert utstyr
De britiske etterforskerne har brukt avansert utstyr for å kartlegge et stort krattområde i nærheten av ferieleiligheten på Ocean Club.

Men Scotland Yard holder opplysningene om en eventuell utvikling i saken tett til brystet.

Ifølge portugisiske medier skal etterforskerne også undersøke kloakksystemet til Ocean Club med mikrofiberkamera.

De britiske politimyndigheter har bare fått tillatelse til å grave på stedet fram til fredag.

Portugisiske rettsmedisinere avbildet i området der de graver etter et mulig lik.

Pessimistisk
Portugisisk politi skal være svært pessimistisk til hele prosjektet, og tviler på at britene vil finne noe.

- Politiet mener det er lite troverdig at Madeleines lik ligger begravd på stedet eller at menneskelevninger vil bli funnet, skriver den portugisiske avisen Correio da Manha.

Området i Praia da Luz ble sperret av mandag mens politi med hunder ble sett i området, som trolig har vært grundig gjennomsøkt tidligere.

Letingen er en fellesoperasjon for britisk og portugisisk politi. Politiet skal søke i tre ulike områder, melder portugisiske medier.

Varslet opptrapping
Scotland Yard varslet i slutten av mai at etterforskningen i Madeleine-saken ville bli trappet opp. Både britisk og portugisisk politi har vært svært sparsommelige med opplysninger om det nye søket.

Området hvor det søkes skal bygges ut, og det har den siste tiden vært sperret av. Det var imidlertid et åpent område da den lille jenta Madeleine forsvant i 2007.

- Etterforskerne har ikke valgt dette området uten grunn. De har helt sikkert informasjon som leder dem til dette stedet, sier den tidligere politirådgiveren Keith Farquharson til Sky News.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Etterforskere fra Scotland Yard bærer utstyr som skal brukes i søket etter Madeleine.

Fakta: Fakta om Madeleine McCann-saken

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Madeleine McCann forsvant fra familiens feriested i feriebyen Praia da Luz på Algarvekysten i Sør-Portugal 3. mai 2007, like før sin fireårsdag.
* Portugisisk politi henla saken i 2008, etter at de tidligere samme år hadde erklært foreldrene Kate og Gerry McCann som mistenkte i saken, men uten å sikte dem.
* Forsvinningen har fått stor medieoppmerksomhet. Ekteparet McCann har holdt en høy medieprofil og iverksatt en verdensomspennende kampanje for å finne datteren.
* Britisk politi har offentliggjort to datagenererte fantombilder av en navngitt mann som ble observert den kvelden Madeleine McCann forsvant.
*Britisk politi varsler i mai en betydelig opptrapping av letingen etter den savnede jenta. (Kilde: NTB)


- Lette her i 2007
En 77 år gammel nabo BBC har snakket med, kaller det «latterlig» å lete i krattområdet.

- Vi hjalp til med å gjennomsøke akkurat dette området fire dager etter at Madeleine forsvant. Jeg går tur med hunden min hver dag her. Ingen har gravd noen hull her, sier han.

Madeleine var tre år gammel da hun forsvant fra ferieleiligheten under familien McCanns ferie i Praia da Luz i mai 2007. I 2008 sa politiet at foreldrene Kate og Gerry McCann var mistenkt i saken, men det ble aldri tatt ut noen siktelse mot dem. Senere samme år henla portugisisk politi saken. Britisk politi gjenopptok etterforskningen av saken i 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere