*Nettavisen* Nyheter.

- Har funnet passet til 9/11-terrorist

Foto: NICOLAS ASFOURI/POOL (EPA)

Funnet i det Taliban-kontrollerte området Sør-Waziristan.

29.10.09 23:50

Torsdag fant pakistanske soldater det som skal være passet til en av de mistenkte bak 9/11-terrorangrepet, Said Bahaji.

Passet skal bevise at Bahaji, som forlot Hamburg og fløy til Pakistan en uke før terrorangrepet 11. september 2001, har oppholdt seg i det Taliban-kontrollerte området Sør-Waziristan.

Les også: 90 drept i terrorangrep

- Delte leilighet med Atta
Said Bahaji, som er tysk statsborger av marokkansk opprinnelse, studerte til å bli elektroingeniør da han ble kjent med Mohammed Atta, lederen av gruppen som utførte terrorangrepet 11. september og en av de to pilotene som styrte kaprede fly inn i World Trade Center.

Bahaji er ifølge FBI mistenkt for å ha delt leilighet med Atta i Hamburg, og er også mistenkt for å ha flyktet fra Tyskland til Pakistan 3. september 2001, etter å ha mottatt et tips om at et angrep var nært forestående.

- Reiste inn i Pakistan 4. september
Passet, som ble funnet i byen Sherwangi i Sør-Waziristan sammen med en rekke våpen, utstyr og andre forsyninger, bekrefter ifølge CNN FBIs mistanker.

Passet inneholder nemlig et pakistansk visum utstedt i august i 2001, og skal vise at bæreren av passet reiste inn i Pakistan den 4. september 2001.

Ifølge CNN virker passet uvanlig nytt til å være et mer enn 8 år gammelt dokument, og det er foreløpig ikke bekreftet hvorvidt passet er ekte.

Bildet i passet skal ligne bilder av Bahaji lagt ut på Interpols hjemmeside. Bahaji er ettersøkt av Interpol blant annet for terrorisme og medvirkning til terrorisme.

Ifølge FBI skal Bahaji også ha vært medlem av den Hamburg-baserte gruppen som ga penger til flykaprerne som utførte terrorangrepet i 2001. Han skal også ha samarbeidet med Ramzi Binalshibh, som senere flyktet til Afghanistan hvor han jobbet for Al-Qaida og Osama bin Laden før han ble tatt til fange og sendt til Guantanamo Bay.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.