- Har grått flere ganger

Charlotte thorstvedt

Charlotte thorstvedt Foto: Paul Weaver (Side2)

Charlotte Thorstvedt blir revet med av sjarmerende deltakere i «X Factor»

22.05.09 19:59

(SIDE2:) Charlotte Thorstvedt og resten av crewet har kommet til siste by i «X Factors» auditionrunde, nemlig Oslo.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Dette går strålende, nå er vi jo i hovedstaden! Vi har utrolig mange påmeldte, så da er det jo større sjanse for å finne den stjernen vi leter etter, jubler en fantastisk opplagt programleder.

- Det er jo deltakerne som gjør hele showet, så det er viktig at vi får de rette folkene, sier hun.

Til auditionen i Oslo er det påmeldt ikke færre enn 2800 søkere som skal opptre foran strenge produsenter. I løpet av auditionrunden skal disse sile ut 100 deltakere som skal videre til en såkalt «bootcamp» i Oslo.

Rekordmange søkere
Til sammen i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen har det vært over 5700 søkere, noe som er rekordmange for denne typen program, ifølge TV 2.

For Charlotte blir det den første viktige programlederjobben på en av de store norske kanalene.

- Det beste med å jobbe med et slikt konsept er at det handler om ekte folk og ekte følelser. Man blir jo helt revet med, forteller hun og innrømmer at hun har funnet seg noen favoritter allerede.

Blir sjarmert
- Flere har jo sjarmert meg rett i senk. Det er så mange morsomme, kule og talentfulle folk jeg møter. Vi får liksom hele spekteret av mennesker her på auditionene.

Charlotte har også selv vært inne på audition foran dommertrioen som består av Jan Fredrik Karlsen, Mira Craig og Madcon-manageren Peter Peters.

- Det var jo litt på spøk, men jeg synes allikevel det var temmelig nervepirrende, så jeg skjønner veldig godt at deltakerne blir nervøse, sier hun.

- Det blir en helt sånn merkelig maktfordeling, der dommerne har alt å si.

Må trøste
En del av jobben til Charlotte går ut på å trøste de deltakerne som ikke får bli med videre, og hun innrømmer at det kan være tøft.

- Jeg har faktisk grått et par ganger, man blir jo helt revet med! Det er så vanskelig å vite hva man skal si. Mange vil jo bare stikke derfra med én gang, og mange har ikke lyst å gråte på TV og sånn.

- Men jeg trøster så godt jeg kan og påpeker at det jo ikke er verdens ende. Og så mobber jeg dommerne litt. Litt sånn «Ja, men hva vet vel Jan Fredrik uansett», ler hun.

- Mira er snillest
Selv om dommerne ikke er tilstede under denne pre-castingen, har Charlotte fått en følelse på hvordan de jobber.

- De har funnet seg til rette i hver sin rolle, ja, ler hun og oppsummerer:

- Mira er nok den snilleste. Eller hun gir i hvert fall mest konstruktiv kritikk. Jan Fredrik er den som er mest direkte. Jeg vil ikke si slemmeste, men... Peter Peters er veldig dyktig på å sette ord på det de andre sliter med å si. Han er veldig dyktig på å konkludere, forteller hun.

Redd for å snuble
Etter auditionrunden og bootcampen er det klart for livesendingene til høsten. Charlotte forteller at hun både gruer og gleder seg.

- Jeg er mest redd for at jeg skal glemme hva jeg skal si, eller at jeg skal snuble i altfor høye hæler.

- Det blir en stor utfordring. Det er jo direkte, så alt kan skje, sier Charlotte som allerede i dag har fått oppleve uforutsigbarheten ved å lage TV. Midt under et intervju med noen håpefulle deltakere, var det nemlig en fugl som bæsjet henne i håret.

Det er ennå ikke for sent å prøve seg i «X Factor». Klokken 16.00 i dag, fredag, ble det åpnet for en åpen audition på Clarion Hotell Royal Christiania, ved Oslo City.

Foto: Paul Weaver

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.