*Nettavisen* Nyheter.

- Har mer tro på Daniel enn Mette-Marit

Foto: (Scanpix)

Svensk hoffreporter langer ut.

25.02.09 11:36

(SIDE2): I Dagbladet tirsdag sier Johan T. Lindwall, hoffreporter i Expressen, at svenskene har langt mer tro på Daniel Westling som prinsegemal til deres kronprinsesse, enn på Mette-Marit som kronprins Haakons kone.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Tro på Daniel
Tirsdag forlovet Daniel og Victoria seg, og Daniel får tittelen prins og hertug av Västergötland. Den svenske kongeeksperten mener Daniel har langt mer å fare med enn Mette-Marit som han opp igjennom årene har blitt sammenlignet med. Begge er det vanlige borgere, noe som det har tatt langt tid å akseptere som ektefeller for tronarvinger og øvrige kongelige i kongehusene.

- Jeg synes kronprinsesse Mette-Marit sliter mye mer enn Daniel. Etter å ha møtt henne noen ganger opplever jeg at hun er vanskeligere å kommunisere med og at Daniel fyller sin rolle bedre. Vi har nok langt større tro på Daniel enn på Mette-Marit, selv om hun også har vokst ved kronprins Haakons side, sier Lindwall til Dagbladet.

Han har jobbet med kongestoff i mange år og var også en av de første til å avsløre at Victoria og Daniel var et par tilbake i 2002. Lindwall var den gang skeptisk til forholdet, men han har i likhet med brorparten av det svenske folket godtatt treningssentergründeren.

Side2 Match: Finn en prins eller prinsesse!

Uenig
Statsviter og kongehussynser Carl-Erik Grimstad er helt uenig i Lindwalls påstander - han begrunner overfor avisen det med at Daniel og Mette-Marits situasjoner er helt forskjellige.

- Sju års læretid er noe annet enn å ta toget rett inn i et kongelige samboerskap, rett fra Quart-festivalen, sier Grimstad til avisen og påpeker at Daniel har hatt mye lengre tid enn Mette-Marit på å venne seg til rollen.

Trengte tid
Daniel selv påpekte under tirsdagens pressekonferanse at han trengte årene sammen med kronprinsessen for å tilpasse seg det livet han nå føler seg klar for.

- Det ville vært naivt av meg og gått ned på kne og fridd etter ett år. Det tror jeg ville vært mislykket, sa Daniel ifølge Expressen.

Victoria forklarer de mange årene sammen uten en forlovelse eller bryllup som en tid der de kunne lære hverandre å kjenne utenom det offisielle. Og Daniel brukte mye av sin tid på å bygge opp sin virksomhet innenfor treningssentrene han eier.

Les også:- Uvanlig med så lang forlovelse

Festet i natt
Etter pressekonfransen ble det holdt en privat middag på Stockholm slott til ære for de nyforlovede - der var parets respektive familier til stede. Madeleine og hennes kjæreste Jonas skal ha vært med på festen, men Carl Philip ble igjen på universitetet der han er opptatt med studier.

Festen skal ifølge svenske medier ha vært til midnatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag