RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bertil Ericson (Ap)

- Har mistet 800.000 kr på én uke

Sist oppdatert:
Den sveitsiske postbanken PostFinance fryser alle midlene til Wikileaks-grunnlegger Julian Assange.

Ifølge en pressemelding utstedt fra varslernettstedet Wikileaks har den sveitsiske banken fryst kontoen til Julian Assange.

Det skal ha vært 31.000 euro på kontoen. Begrunnelsen skal være at Assange ikke oppga sin egen adresse til banken, men adressen til sin advokat i Genève, melder nettstedet.

Stenger kontoen
Denne begrunnelsen ligger også på bankens offisielle hjemmesider.

- Assange kan ikke framskaffe bevis på bopel i Sveits, og imøtekommer dermed ikke kriteriene for et kundeforhold med PostFinance. Som følge av dette er PostFinance berettiget til å avslutte kontoen, opplyser banken.

Flere andre nettsteder som PayPal og Amazon har også avsluttet samarbeidet med Wikileaks den siste uken. Dette skal ha ført til at nettstedet har gått glipp av store donasjonsbeløp, hevder nettstedet.

Wikileaks hevder de har mistet 100.000 euro på én uke, noe som tilsvarer 798.000 kroner i dagens kurs.

Mandag ble det også kjent at Storbritannia har mottatt en arrestordre på Assange.

Etterlyst for voldtekt
Assange er etterlyst av Sverige for voldtekt og seksuell trakassering i Sverige i sommer, men Wikileaks-grunnleggeren benekter påstandene.

Det er antatt at Assange holder seg i skjul et sted i Sør-England. Ifølge BBC må Assange stille i en rettshøring innen 24 timer etter at politiet eventuelt har klart å lokalisere ham. Deretter venter trolig en utlevering til svenske politimyndigheter.

- Assange vil ha møte med politiet
Assanges advokat i Storbritannia, Mark Stephens, sier til BBC mandag kveld at de er i samtaler med britisk politi, og drøfter muligheten for et møte mellom Scotland Yard og den etterlyste Wikileaks-grunnleggeren.

Julian Assange og nettstedet Wikileaks har den siste uken frigjort tusenvis av dokumenter fra den amerikanske utenrikstjenesten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere