Gå til sidens hovedinnhold

- Har over 30 bevis mot Farouk

Britisk politi skal ha fellende bevis som knytter Farouk Abdulhak til drapet på Martine Vik Magnussen.

Britisk politi har over 30 bevis, blant annet DNA-spor, som knytter Farouk Abdulhak (21) til drapet og voldtekten av norske Martine Vik Magnussen (23).

Martine ble funnet drept i en bygård i London 16. mars i fjor.

Politiet skal ha funnet biologisk materiale på drapsåstedet som de anser som fellende bevis mot Farouk. Det opplyser kilder med nær tilknytning til etterforskningen til TV 2 Nyhetene.

Farouk forlot London kort tid etter drapet fant sted, og skal ha flyktet til hjemlandet Jemen hvor han har holdt seg i skjul det siste året.

Finnes kun én mistenkt
- Saken pågår ennå, men vi har sendt over bevismaterialet til påtalemyndigheten. Så nå er det opp til dem å avgjøre om de har en sterk sak mot den mistenkte, sier talsmann ved Scotland Yard, Allen Crackford, til Nettavisen.

- Har dere funnet noen DNA-bevis som kan knytte Farouk opp mot drapet.

- Jeg vet ikke om vi har kommentert dette før. Men jeg tror nok at vårt svar vil være ikke å kommentere dette, sier Crackford.

- Det finnes kun én mistenkt i denne etterforskningen, understreker Crackford.

Farouk skal ha gjort lite for å skjule spor etter seg og leiligheten bar preg av at 21-åringen flyktet i all hast, ifølge TV 2 Nyhetene.

- Kan ikke utlevere Farouk
Jemen har ikke utleveringsavtale med Storbritannia og nekter derfor å utlevere den etterlyste 21-åringen til britiske myndigheter.

Ifølge den jemenittiske ambassadøren til Norge, strider det mot landets grunnlov å utlevere en statsborger til et annet land.

- Vi vet ikke om denne mannen er skyldig eller uskyldig. Det kan bare en dommer avgjøre. Britene har bedt om å få ham utlevert, men paragraf 44 i vår grunnlov forbyr oss å utlevere våre egne statsborgere til andre land. Vi har bedt britene å sende oss bevis i saken slik at den eventuelt kan gå for retten i Jemen, men vi har ennå ikke fått noen slike bevis. I en rettssak vil også den dreptes familie og advokat få komme til orde, sier Nageeb Ahmed Obeid til Nettavisen.

Les Nettavisens intervju med ambassadøren her.

Martine-drapet har fått stor medieomtale den siste uken etter at det ble kjent at Jemen nekter å utlevere den antatte gjerningsmannen.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre måtte blant annet redegjøre for Norges behandling av saken i Stortingets spørretime torsdag. Faren til Martine, Odd Petter Magnussen, skal ha sendt en e-post til Utenriksdepartementet hvor han kritiserer norske myndigheters innsats i saken.

Risikerer dødsstraff
Støre understrekte under spørretimen at både britiske og norske myndigheter er prinsipielt motstander av dødsstraff. Dermed har ikke bevismaterialet fra etterforskningen blitt overlevert til Jemen, som praktiserer dødsstraff.

Les også: Gir ikke opp Farouk-utlevering

Jemenittiske myndigheter hevder dette bevismaterialet er det eneste som hindrer dem fra å pågripe Farouk.

Dersom Farouk blir tiltalt og dømt for drapet i Jemen, vil han risikere dødsstraff.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley