RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SNØ: Slik ser det ut i Nordmarka akkurat nå. Bildene er fra Kikut (t.v) og på vei opp til Oppkuven. Skiløper er Stein Hansen.
SNØ: Slik ser det ut i Nordmarka akkurat nå. Bildene er fra Kikut (t.v) og på vei opp til Oppkuven. Skiløper er Stein Hansen. Foto: Tom Stensaker / Hanna Bjørgaas

- Har plukket hvitveis i snøen

Sist oppdatert:
Hanna (22) feirer 17. mai i snødrev, mens Tom (53) opplever julestemning i Nordmarka.

(iOslo.no) Hanna Bjørgaas (22) feirer 17. mai på Kikutstua i Oslo, og kan fortelle om alt annet enn tradisjonelt nasjonaldagsvær.

- Været er litt hustrig. Det er tett snødrev og kaldt. Men ikke så mye vind, sier Bjørgaas til iOslo.no i morgentimene lørdag.

Hvitveis i snøen
Selv har hun allerede vært ute og plukket hvitveis i snøen, og pyntet stua for eventuelle gjester.

Har du noen morsomme 17. mai-bilder? Send en e-post til tips@ioslo.no, eller mms til 1984 - emne io!

Også Tom «Milsluker'n» Stensaker tilbringer nasjonaldagen i Nordmarka, og han kan fortelle om julestemning, flott skiføre og norsk flagg i sekken.

- Jeg er akkurat nå på ca. 500 meters høyde på vei opp mot Oppkuven fra Sørkedalen, og her er det seks-sju centimeter nysnø. Det kunne like godt vært desember, sier Stensaker.

Han har foreløpig bare møtt én annen skiløper, men utelukker ikke at det kan være flere som tilbringer nasjonaldagen med ski på bena.

- Det er ikke så veldig mange med i dette 17. mai-toget, sier Stensaker, som kan fortelle at solen holder på å bryte gjennom skylaget.

Snø flere steder
Det er flere steder det har snødd i Oslo-området i morgentimene lørdag. Blant annet kan meteorologene fortelle om sludd så langt ned i byen som på Blindern.

- Det ligger på rundt null grader i hele Nordmarka, og da blir det snø. Tryvann hadde -0,9 grader klokken åtte, for eksempel, sier statsmeteorolog Anders Sivle ved Meteorologisk institutt til iOslo.no.

Saken fortsetter nedenfor.

Han forteller at temperaturen ikke vil bli lavere enn den er nå, så det er liten fare for snø lenger ned i byen. Et gløtt av sol kan man imidlertid oppleve.

- Både nedbøren og skydekket vil lette opp. Da ser det ut som det kan komme et gløtt av sol sent i ettermiddag eller til kvelden. Dessverre ser det dårligst ut midt på dagen når mange er ute, sier Sivle.

Han forteller at makstemperaturen i hovedstaden vil komme opp i en åtte-ni grader.

I Oslo sentrum synes Warsame (4) og Khadar Mohamed at det er kaldt nok med regn og vind, men de gleder seg likevel til å gå i barnetoget.

- Se! sier Warsame og vifter med flagget og blåser i fløyten sin.

Pynter likevel
Oppe på Kikut er Hanna innstilt på at det kan bli en ensom dag.

- Det kan godt hende jeg ikke ser noe annet menneske i dag. Det er det jeg har innstilt meg på, men jeg har jo pyntet likevel. Så jeg håper jo det skal komme noen, sier hun.

Men de som hadde håpet på å kunne ta skiene opp til Kikut på 17. mai, må hun dessverre skuffe.

- Det ligger ikke mye snø på bakken, og det ville nok blitt tynt uansett, sier Bjørgaas.

Feirer med pensum
Hun forteller at de tradisjonelt ikke har mange besøkende på nasjonaldagen, i motsetning til pinsen, hvor det var kø på serveringsstedet. Likevel mistrives ikke Bjørgaas.

- Jeg er student, og feirer 17. mai med pensumbøkene. Dessuten er det et veldig hyggelig sted å feire, sier hun.

Men om du skulle tørre å ta turen opp, lover Bjørgaas en fyrstelig mottakelse.

- Vi har flagg, og har også satt fram vafler, boller og kakao til dem som skulle våge seg oppover, sier hun.

Dessverre stiller hun ikke selv i bunad, fordi den ble for tung å ta med på sykkelen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere