Gå til sidens hovedinnhold

- Har regnet fugler før

Hva er det med staten Arkansas?

Rett før nyttår ble smelt inn i området Beebe utenfor byen Little Rock i Arkansas, falt svarttrost ned fra himmelen døde.

Lå overalt
Innenfor en radius av 20 mil lå mellom 3000 og 5000 fugler døde på bakken. Bilder viser at fuglene ligger overalt, i hager og på veiene.

- En av dem traff nesten min beste venn i hodet, vi gikk inn etter det, sier Christy Stephens til The New York Times.

Massive indre blødninger
Ifølge Arkansas Game and Fish Commission har fuglene hatt massive indre blødninger i brystregionen. Ifølge CNN er alle vitale organer hele.

Men hvorfor de døde er ennå et uløst mysterium. Men den foreløpige rapporten er at de døde av et massivt traume. Fuglene led verken av kroniske sykdommer eller smittsomme sykdommer.

Det spekuleres i om storm i området kan være årsaken. En annen teori er nyttårsraketter. Fyrverkeri brukes til å få fuglene til å fly i hver sin retning på dagtid. Noen mener at lederen for flokken har mistet orienteringssansen og ledet dem rett i bakken.

Men kanskje enda mer mystisk er det at svarttrostene var ute og fløy om natten. Det er ikke vanlig oppførsel fordi de ser så dårlig i mørket.

500 svarttroster ble også funnet døde i et område i Louisiana. Myndighetene tror ikke det er en sammenheng mellom disse og hendelsen i Beebe.

Frykt og ubehag
Uansett, så har hendelsen skapt grobunn for frykt og ubehag blant Beebes innbyggere.

Og det er ikke første gang fugler har falt fra himmelen i Arkansas.

For 19 år siden falt 24 ender ned fra himmelen på samme måte, opplyser Keith Stephens i Arkansas Game and Fish Commission. Han sier imidlertid at han aldri har sett noe liknende som svarttrosten.

Det er kun dager siden man fant 85.000 døde fisk vest i staten Arkansas.

- De døde fiskene var nesten alle ungfisk, og vi tror det er sykdom ligger bak dette, sier Arkansas Game and Fish Commission.

Apokalypse nå?
Det enorme fuglefallet har ført til en voldsom diskusjon om dommedag på nettet.

The Christian Science Monitor bedyrer imidlertid at man må tro på forskerne som sier at slike fuglefall er uvanlige, men de har skjedd før uten at det betyr ragnarok.

Det gamle testamente nevner at Gud i sitt raseri sendte en flokk fugler, men ifølge The Monitor nevner ikke Bibelen døde fugler.

SE VIDEO AV FUGLENE FRA ASSOCIATED PRESS

HTML EMBED
Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut