RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har så mye danseglede nå!

FINALIST: Mona Jeanette Berntsen kan vinne So You Think You Can Dance Scandinavia - finalen går på torsdag.
FINALIST: Mona Jeanette Berntsen kan vinne So You Think You Can Dance Scandinavia - finalen går på torsdag. (TVNorge)
Sist oppdatert:
18 år gamle Mona har som eneste norske danset seg inn i finalen av «So You Think You Can Dance». Nå ligger hun i hardtrening før den store dagen og nerver er i spenn.

(SIDE2): Skaden hiphopdanser Mona på dro seg under fjorårets «Dansefeber» er glemt og denne uken står hun som eneste norske finalist igjen i finalen av «So You Think You Can Dance».

- Det er trening, trening og trening som gjelder nå. Og jeg er nervøs altså, sier Mona Jeanette Berntsen til Side2. De siste tre ukene har vært intense, men denne uken er ekstrem.

- Jeg har så mye danseglede nå! Dans er det eneste jeg tenker på nå, og da jeg ble skadet i fjor fikk jeg ikke danse, noe som var forferdelig. Så jeg er bare så takknemlig at jeg får danse nå og at jeg er i finalen, sier hun.

Les også: Dansefeber-Mona videre

Favoritt og konkurrent
Bærumsjenta har danset nesten alle sine danser med svenske Daniel Koivunen (21 år). De to er nå i finalen sammen, og han er hennes favoritt til å vinne.

- Hvem er din største konkurrent?

- Jeg vil si at jeg er min egen største konkurrent. Jeg må ikke tenke så mye på at jeg er i finalen og heller konsentrere meg om å danse og lære koreografien. Jeg kan virkelig ødelegge for meg selv hvis jeg lar nervene ta overhånd, sier hun og legger til at selvsagt ser hun på alle som konkurrenter, men at vennskapet de har fått overskygger konkurransedelen.

I finalen møter hun de svenskene Emma, Junior og Daniel, danskene Mynte og Martin.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Spennende koreografi
Mona har blitt utfordret i mange ulike koreografier og har gjennom konkurransen bare trukket sin egen dansegren en gang. Dermed har 18-åringen fått brynet seg med mange utfordrende koreografier og danser hun aldri har forsøkt seg på tidligere. De siste ukene er det noen danser som har utmerket seg spesielt.

- Tango var utrolig spennende å lære og noe helt annerledes enn noe annet jeg har gjort før. Lyrisk jazz gjorde at jeg fikk utfordret meg selv på scenen og vist en sinnsstemning jeg aldri har gjort før, forteller Mona.

I finalen skal Mona danse tre danser - en med partner, en med jentene og en alene. Men om hun vinner vil hun ikke spekulere i.

- Alle er så utrolig dyktige og jeg føler vi er vinnere alle sammen, sier hun som gleder seg over å kunne representere Norge i finalen.

På torsdag sitter det også en dommer utenom det vanlige i panelet - den amerikanske dommeren Mary Murphy skal gi sine kommentarer til finalistene.

- Da får vi vise at vi i Skandinavia også kan danse, ler Mona.

Finalen av «So You Think You Can Dance Scandinavia» ser du torsdag kl. 20.00 på TVNorge.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere