*Nettavisen* Nyheter.

- Har sagt veldig mye rart

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Siv Jensen er svært kritisk til utnevnelsen av Audun Lysbakken som statsråd.

20.10.09 12:12

Audun Lysbakken (SV) er utnevnt til ny barne og likestillingsminister. Det tror ikke Frp-leder Siv Jensen er noen god idé.

- Han har sagt veldig mye rart i sin politiske karriere. Han er en hyggelig fyr, men det er jo politikken som betyr noe, sier Siv Jensen til TV 2 Nyhetene.

Les også: Her er Norges nye regjering

- Det at Audun Lysbakken blir barne- og familieminister med ansvar for inkluderingssaker reiser en del spørsmål om den politiske kursen skal legges om. At en så radikal stemme får ansvaret for dette området skjerper opposisjonens øyne på regjeringens politikk på disse områdene, sier hun.

Jensen gir Jens Stoltenberg honnør på andre områder.

- Jeg vil gi honnør til Jens Stoltenberg for å trekke inn statsråder med lang erfaring. At han velger å ta med Sigbjørn Johnsen som finansminister gir viktige signaler til samfunnet om verdien av lang erfaring.

Les også: Fiskemillionær blir fiskeriminister

Ren Ap-regjering
Venstre er ikke spesielt imponert over den grønne profilen i regjeringen, og kaller Stoltenberg III for rødgrå.

- Regjeringen framstår mer og mer som en ren Arbeiderpartiregjering, med noe smått kuriosa fra Sp og SV i tillegg. Utnevningen av en egen samordningsminister fra Ap - uten noe eget departement - er det beste eksempelet på dette, sier Venstres parlamentariske leder Trine Skei Grande.

KrF-leder Dagfinn Høybråten synes også den nye regjeringen ser ut som en ren Ap-regjering.

- Det er uvanlig i en koalisjonsregjering at ett parti har kontroll med både statsminister-, utenriksminister og finansministerpostene. I tillegg har AP styrket sin stilling med en ekstra statsråd. I Soria Moria II har partiet også sikret seg mot de dyreste løftene fra de andre partiene dersom den økonomiske situasjonen skulle tilsi det. Den klausulen blir det nok bruk for, sier Høybråten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.