*Nettavisen* Nyheter.

- Har savnet kjæresten

Ørjan Hatlevik (21) tapte fredagens stollek i Idol. - Nå gleder jeg meg til å se kjæresten igjen, sier han.

22.04.06 17:05

HTML EMBED

«Neeeeeeei!» skriver leserne
- bli med på debatten her

(NYDALEN / SIDE2): - Nå skal jeg hjem til kjæresten min, Anne. Jeg har savnet henne veldig mye. Jeg gleder meg til å bruke tiden framover sammen med henne, sier han til side2.

  • Se bildene fra fredagens
    Idol nederst

Fredag ble Ørjan overraskende sendt ut av Idol. Selv dommer Tor Milde skrøt av Fitjar-guttens versjon av Kents «Max 500».

- Det var veldig bra, sa juryens brumlebass, men TV-seerne var overhodet ikke enige.

Halvparten av finalistene måtte i stolen fredag. Storfavoritten Vivian Sørmeland og Marita Johansen slapp med skrekken. Selv om alle dommerne trodde Marita skulle ryke ut.

Stolt av plasseringen
Nå er bare fem sangfugler igjen i konkurransen, som avsluttes med finale i Oslo Spektrum 19. mai.

- Nå er det en «løk» mindre ... Jeg har null musikalsk bakgrunn og er veldig stolt over å ha kommet så langt, sa Ørjan etter å ha blitt stemt ut.

- Nå kommer jeg hjem, meldte han til kjæresten og studiekameratene på folkehøgskolen.

Lo av fotografene
Ørjan tok utstemmingen med et smil - og lo av alle fotografene og journalistene som flokket seg rundt ham etter sending.

- Jasså, så det er sånn det er å stå her! Jeg lurte på hvordan dette var, lo han i blitzregnet.

- Du tar det med et smil, selv om det vel er trist?

- He-he, jeg har veddet med kameratene mine om at jeg ikke skulle grine på TV eller stille på bilder i bar overkropp. Og det veddemålet må jeg jo vinne, sier den muntre Vestlandsgutten til side2.

GRATIS VIDEO:

* Flyktet fra ville fans
* 20 minutter med påskeshow

- Jeg er et flokkdyr
Nå ser han mest fram til å bare være Ørjan - og ikke Idol-Ørjan.

- Det beste blir å se igjen alle som jeg har savnet så veldig. Kjæresten min, vennene mine og skolekameratene. Jeg er som et flokkdyr som må ha mine nærmeste rundt meg hele tiden. Det blir godt å komme tilbake til normalen, sier han.

Det var flere kjærestepar enn Ørjan og hans Anne som havnet i søkelyset fredag kveld. Også Jonas og utstemte Oda Evjen Gjøvåg var et yndet objekt for mediene.

Les hva de sa om kjæresteryktene her

Solveig tilbake
Programleder Solveig Kloppen har hatt svangerskapspermisjon siden februar. I mars ble hun mamma til lille Albert.

I hennes fravær har Berte Rommetveit, Guri Solberg, Sandra Lyng Haugen, Marion Ravn og Silje Stang fylt plassen ved siden av Kåre Magnus Bergh.

Fredag var Solveig Kloppen tilbake, og markerte seg ved å sprekke nyheten om nok en fødsel i Idol - dommer Amund Bjørklund er blitt pappa. Les mer om det her

Kast Idol-terning her:

Klikk på bildet for å forstørre.

1. Ørjan Hatlevik

21 år, fra Fitjar, bor i Stavanger
Dagens valg: «Max 500», Kent

HTML EMBED

DOMMERNE:Tor: - Det var veldig bra. Dette er en bandlåt, og sånn sett funka det bra. Du er sikker på deg selv, kan dette til fulle ... Tone-Lise: - Du har tidligere i konkurransen vært ujevn – men har den siste tiden hatt en voksende kurve. Fin energi på scenen. Nok en opptur fra deg ... Hans Olav: - Du var uferdig da du kom på audition, men er blitt bedre og bedre. I dag var du kjempebra og hadde masse selvtillit på scenen ... Amund: - Ikke det beste du har gjort. Det funka på de rolige partiene. Men når bandet trykker på drukner du litt. Ikke optimalt på de partiene.

SIDE2 MENER: Det ble mye musikk og lite Ørjan, men han klarte seg veldig bra i dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

2. Jonas Thomassen

17 år fra Rygge
Dagens valg: «Balladen om Herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind», Cornelis Vreeswijk

HTML EMBED

«Var redd du skulle kjøre Bon Jovi-versjonen»

Tor Milde

DOMMERNE:Tone-Lise: - Dette var vel kveldens mest overraskende valg. En nydelig låt, helt annet enn du har gjort tidligere. Du mestret det veldig bra. Nydelig ... Hans Olav: - Du gjør et modig valg, og viser at du har masse integritet. Veldig stilsikker. Kjempebra! ...Amund: - Verdens mest mystiske låtvalg. Jeg var redd for at det var dumdristig, men når jeg hørte deg ble jeg grepet. Jeg ble hensatt av det du gjorde ... Tor: – Var redd du skulle kjøre Bon Jovi-versjonen. Da hadde jeg blitt forbanna. Men det blir jeg ikke – for dette var vakkert.

SIDE2 MENER: Tidenes tøffeste låtvalg. Nydelig. Vakkert.

Klikk på bildet for å forstørre.

3. Vivian Sørmeland

20 år, fra Åfjord, bor i Trondheim
Dagens valg: «The winner takes it all», ABBA

HTML EMBED

DOMMERNE: Tone-Lise: - Du har vært sjuk en uke, men det var det ingen som hørte her i dag. Det eneste var en fin rasp i stemmen. Abba var et godt låtvalg, og du gjennomførte 100 prosent ... Hans Olav: - Enkelt og greit: Med et sånt låtvalg går det ikke an å ta feil! ... Amund: - Det var ufattelig bra! Og det var verdens beste svenske låt ... Tor: - Ufattelig bra var det ikke, ikke i nærheten av hva du kan. Skyldes vel at du har vært dårlig. Du tok ingen sjanser, og gjorde en bra jobb, men ikke optimalt.

SIDE2 MENER: Det ble kanskje en litt skrikete versjon av sangen, men veldig bra likevel.

Klikk på bildet for å forstørre.

4. Marita Johansen

17 år, fra Karlsøy, bor i Tromsø
Dagens valg: «Communications» med The Cardigans

HTML EMBED

«Bare småpent, tror ikke bra nok til at du går videre i kveld»

Tor Milde

DOMMERNE: Hans Olav: - En viktig del av å være artist, er å engasjere publikum. Da må du spille låter som publikum har hørt før. Redd for at du valgte en låt som er litt for ukjent til at du kan sanke nok stemmer ... Amund: - Etter en katastrofeopptreden forrige gang, er det godt å se deg tilbake i god form. Men det er tett i feltet, deltakerne er flinke i kveld ... Tor: - Det blir bare småpent, tror ikke bra nok til at du går videre i kveld ... Tone-Lise: - Jeg ble ikke helt overbevist i dag. Syns stemmen din er kul, men det var falskt innimellom. Ønsker også du hadde mer innlevelse. Fint, men ikke bra nok.

SIDE2 MENER: En fin sang, men ikke den mest kjente. Hun synger bra, men vi skulle gjerne hørt en annen sang.

Klikk på bildet for å forstørre.

5. Aleksander Denstad With

18 år fra Trondheim
Dagens valg: «Glorius», Andreas Johnson

HTML EMBED

DOMMERNE: Amund: - Det her syns jeg var fantastisk! Den her versjonen står ikke tilbake for originalen. Du har en utfordring å klare å gjøre din egen stemme hørt. Du mangler særpreg på stemmen, men er like trygg hver gang. Det var fabelaktig ... Tor. – Du er veldig trygg på scenen, men mitt ankepunkt er at du blir for lik deg selv hver gang. Du imponerte forrige gang, men du er tilbake i bagen der du har vært hele tiden. Det virker som om det er samme opptreden hver eneste gang, jeg vil høre noe annet av deg ... Hans Olav: - Du synger bra nok i massevis, men som Tor sier er det mer å hente på låtvalget. Må få mer egenart ... Tone-Lise: - Jeg er ikke enig med Tor i dag i hvert fall! Jeg mener du må gjøre ting på din egen måte, og i dag gjorde du nettopp det. Dritbra i dag, rett og slett! Du hadde en fin energi og utstråling på scenen, og hadde mer særpreg enn jeg har sett av deg før.

SIDE2 MENER: Det rocket i dag. Og vi var som Tor Milde litt negative før. Bra er det, men han bør være seg selv enda mer.

Klikk på bildet for å forstørre.

6. Wisnu Witono Adhi

22 år fra Trondheim, fra Jakarta/Oslo
Dagens valg: synger «Never be afraid again», Christian Waltz

HTML EMBED

«Christian Waltz burde gå og skamme seg! Du synger så utrolig mye bedre»

Tone-Lise Skagefoss

DOMMERNE: Tone-Lise: - En ting er sikkert, Christian Waltz burde gå og skamme seg! Du synger så utrolig mye bedre. Hvis du går ut i dag, kommer jeg til å grine! Du er så bra! ... Hans Olav: - Jeg tenkte mitt da jeg hørte låtvalget, for du kunne valgt en mer kjent låt. Men det var følelsesladd og superfint! ... Amund: - Du har så vanvittig flott skjær i stemmen din, det her var fabelaktig ... Tor: - Du har så vakker stemme, at hvis det er en person jeg garantert vil kjøpe plate med, så er det deg!

SIDE2 MENER: Bedre enn originalen, og utrolig godt levert av mannen som var favoritt til å gå ut i første program. Nå bør han være favoritt til noe annet.

Mer moro:

SEND INN SPØRSMÅL:Vil du være Idol-reporter?
FULL OVERSIKT:Alt om Idol
GOD TIL Å TIPPE?Spå sluttresultatet
LOOKALIKE:Kliss lik et Idol. Send inn bilde

---

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.