*Nettavisen* Nyheter.

- Har sendt Märtha en bok

Publicom forlag sendte torsdag boken «Märthas engler» til prinsessen. - Vi tror hun vil like den, sier forlagssjefen Torgeir Lorentzen.

27.09.07 21:28

(SIDE2:) Torsdag slo Dagbladet opp den nye boka fra Publicom forlag. Den heter «Märthas engler» og prydes av et stort bilde av prinsesse Märtha Louise.

Ingen ytterlige kommentar
Boken er skrevet av britiske Emma Heathcote-James' og heter opprinnelig «Seeing Angels». Den ble gitt ut for fem år siden, altså lenge før engledebatten tok av her.

LES MER: Slottet raser mot englebok

Dagbladet sier at Slottet skal ha reagert sterkt på bruken av prinsessen på forsiden av boken. Informasjonsrådgiver Svein Gj. Gjeruldsen sier til avisen;

- Generelt er det ikke lov å bruke kongefamilien i reklameøyemed eller kommersielt.

Torsdag ettermiddag sier han til Side2 at han ikke har noen kommentarer utover det han har sagt til Dagbladet.

Publicoms forlagssjef angrer ikke på bruken.

- Ikke hørt fra Märtha
- Hadde vi skrevet om argentinske fotballspillere etter Maradona, kunne vi kalt boken «Maradonas sønner» og brukt et bilde av ham på forsiden, og ingen hadde reagert. Men fordi det er et medlem av den kongelige familie, blir vi forsiktige, sier Torgeir Lorentzen til Side2.

Torsdag var boken i bokhandlene, og Lorentzen hadde ikke hørt fra prinsesse Märtha Louise.

Han understreker at alle har rett til sitt eget ansikt, men dersom bildet brukes i forbindelse med allmenn aktualitet er det åndsverksloven som regulerer bruken.

Han sier det er frustrerende at folk uttaler seg uten å ha lest boken, som inneholder et forord som knytter den til sommerens engledebatt. Han sier at Publicom aldri hadde gitt ut boken om det ikke hadde vært for den debatten.

- Prinsesse Märtha Louise har selv søkt offentligheten med sitt prosjekt. Denne boken er tett knyttet til debatten. Vi tror Märtha vil like bokens innhold, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.