*Nettavisen* Nyheter.

- Har vært ute etter meg i ni år

Foto: (Arkivfoto: Scanpix)

Den voldtektstiltalte finanskjendisen gikk i strupen på Økokrim.

01.10.09 12:20

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Torsdag fortsatte rettssaken mot finanskjendisen som er tiltalt for å ha voldtatt sin ekskone og en tidligere samboer.

Det spesielle med saken er at det er Økokrim som har etterforsket voldtektssaken, etter at de ved en tilfeldighet skal ha kommet over saken ved en ransakelse i forbindelse med en annen etterforskning mot mannens forretningsdrift.

Da tiltalte torsdag startet på sin forklaring, gikk han rett i strupen på Økokrim.

- Dette har et veldig ubehagelig bakteppe, at det er Økokrim som er sedelighetsetterforskere. Det er helt horribelt, sa finanskjendisen engasjert fra vitneboksen.

Les også: - Du må erkjenne det du har gjort
Les også: Finanskjendis: - Jeg er dødssliten

- En vendetta
Han mente Økokrim bare var ute etter å ta ham.

- Her er Økokrim ute etter meg, de har vært det i ni år. Jeg har vært omtalt i det vide og det brede, jeg har fått livet mitt helt ødelagt. Det har vært en vendetta i mange, mange år, sa finansmannen fra Oslo.

Noen av de viktigste bevisene i saken, er noen brev som er funnet i leiligheten som mannens ekskone disponerte.

I et av brevene, som skal være underskrevet tiltalte, står det at han aldri skal voldta henne igjen:

«Jeg skal aldri voldta deg igjen. Jeg skal aldri slå deg igjen. Jeg skal aldri fjerne dine gjenstander igjen. Jeg skal aldri drikke alkohol før jeg er frisk og normal igjen. Jeg skal aldri ødelegge deg fysisk og psykisk igjen».

- Aktor har løyet
Brevene ble funnet av Økokrim under en ransakelse hjemme hos ekskona. Ifølge aktor Geir Kavlie var det politihunder som fant brevene ved en tilfeldighet under en madrass.

Finanskjendisen stilte seg sterkt kritisk til disse opplysningene, og mente Økokrim farte med løgn.

- Politiet fant først narkotika, og jeg har fått forståelse for at hundepatruljen ble tilkalt og at disse hundene fant disse brevene, sa mannen.

- Men aktor har løyet om sin kunnskap om ransakelsen, hevdet finanskjendisen.

Han viste til at ekskona ble tildelt voldsalarm om lag en måned før ransakelsen, på grunn av trusler og påståtte voldtekter fra tiltalte. Fire dager etter dette skal en etterforsker hos Økokrim ha fått kunnskap om dette, ifølge finansmannen.

- Her er det en familiesituasjon, man ha funnet det svakeste leddet i livet mitt, at kona mi har skaffet seg voldsalarm, sa han videre.

Aktor Geir Kavlie avviste at han har fart med løgn.

- Jeg ble kjent med denne voldsalarmen samme dag som vi fant brevene. Jeg kan godt kaste kappa og stille meg i vitneboksen, sa han, men utelukket ikke at andre i Økokrim kan ha visst om dette.

Les egen sak: - Fant bevis under madrassen

- Gjorde ekskona forbanna
Tiltalte mente Økokrim også bevisst hadde tatt verdigjenstander fra ekskona.

- Økokrim gjorde noe spesielt i ransakelsen. De lopper henne for verdigjenstander, sa mannen i retten torsdag.

- Dette ser jeg på som en måte for å få henne fortvilet. I tillegg tar de heftelser i to eiendommer som jeg har gitt i gave til henne, to eiendommer som er tinglyst på henne, sa finanskjendisen.

Poenget hans var altså at han mente Økokrim hadde fratatt ekskonas verdisakene, for å få henne mot ham.

- Man vrir det enda mer til, med selvsagt en mulighet for at hun blir lei seg og forbanna. Dette er et resonnement jeg synes er veldig viktig, sa han.

Les også: - Du må erkjenne det du har gjort
Les også: Finanskjendis: - Jeg er dødssliten

- Jeg er helt i kjelleren
Finanskjendisen brukte mye tid på å vise til dokumenter i saken, og fortalte at han har måttet engasjere privatetterforskere i saken.

- Retten må ha respekt for at dette tar mye mer tid enn det burde ha gjort, fordi vi har ikke fått tid til å gå gjennom det vi ønsket.

- Jeg er på etterskudd fordi jeg har ikke fått satt meg inn i dokumentene, så det vil bli en litt rotete forklaring, sa han, og la til at han var veldig sliten.

- Jeg har ikke sovet på tre døgn, jeg er helt i kjelleren, sa mannen.

Både tirsdag og onsdag ba finanskjendisens forsvarere om at saken måtte utsettes, fordi de ikke har rukket å sette seg inn i de enorme mengdene med dokumenter som finnes i saken.

Det er satt av ti dager til rettssaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag