RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har veldig lyst å legge ut bilde av drosjesjåføren som meiet katten ned og stakk av

OPPRØRT: Jarle Aabø er opprørt over at Oslo Taxi ikke sørget for å ta hånd om katten, etter at den ble påkjørt av en av deres sjåfører. I stedet ble den liggende i veikanten i seks timer, og funnet der av eierne. Foto: Jarle Aabø
OPPRØRT: Jarle Aabø er opprørt over at Oslo Taxi ikke sørget for å ta hånd om katten, etter at den ble påkjørt av en av deres sjåfører. I stedet ble den liggende i veikanten i seks timer, og funnet der av eierne. Foto: Jarle Aabø
Sist oppdatert:
Taxisjåfør lot katten han kjørte ned bli liggende i veikanten.

Da Jarle Aabø skulle kjøre barna sine på skolen mandag, ser han en taxisjåfør fra Oslo Taxi meie ned en katt. Taxisjåføren går ut, og Aabø spør om sjåføren tar hånd om dette. Mens de står der, dør den hardt skadede katten foran dem, og taxisjåføren lover å ta hånd om den.

Men da Aabø kommer tilbake noen minutter senere, etter å ha kjørt barna på skolen, ligger katten fortsatt i veikanten. Taxien er borte. 

«Dagens drama. På vei til Voksen skole i Ankerveien ser jeg Oslo Taxi meie ned en katt. Å se den langsomt dø var en forferdelig opplevelse. Drosjesjåføren lovte å varsle politiet, men da jeg etter levering på skole kom tilbake til åsted et var drosjen forsvunnet. Så ringer jeg til politiet:

- Nei, dette er ikke en sak for oss.

Så ringer jeg Oslo Taxi.

- Huff, vi skal umiddelbart få tak i sjåføren.

En sjelden bratt start på uken må jeg si.» 

Dette skriver Jarle Aabø på sin Facebook-profil. Han er svært opprørt over hendelsen.

Eierne knekker sammen

- Da jeg kommer tilbake seks timer senere, ser jeg at katten fortsatt ligger der. Da ringer jeg Oslo Taxi igjen, samtidig som jeg bestemmer meg for å ta med meg katten. Da kommer eierne av katten og det som skjer da er forferdelig trist, sier Aabø til Nettavisen.

Aabø sier at kattens eier knekker sammen, og forteller at hennes tre barn fikk katten i gave i februar. Så kommer også datteren, og tårene renner.

«Katten løftes opp og sammen går mor og den lille jenta hjem.
Har veldig lyst å legge ut bilde av drosjesjåføren som meiet katten ned, lovte å rydde opp og stakk av»,
skriver Aabø senere på Facebook.

Les også blogginnlegget: Drosje kjørte på katt, valgte å hente kunde

- Har de ingen fastlagte prosedyrer?

- Jeg har lyst til å stille spørsmål ved om profesjonelle aktører på veien har en fastlagt prosedyre for hva de gjør når de kjører på et dyr, for det virker det som om Oslo Taxi ikke har. Hvorfor klarer ikke Oslo Taxi å ta hånd om dette dyret, og ta det til veterinær så eierne kan få beskjed, sier Aabø, som også er daglig leder i PR-byrået Aabø & Co.

Han mener Oslo Taxi ikke forholder seg til problemstillingen.

- Det er klart at det er veldig synd på en bilist som kjører på en katt. Slike uhell skjer jo, men det er viktig at de tar dyret til veterinær. Jeg tror de aller fleste forventer at profesjonelle aktører gjør det, sier Aabø. 

- Fikk beskjed om å la den ligge

Tone Tufte Nedrestøl, informasjonskonsulent i Oslo Taxi, beklager hendelsen. 

- Jeg har snakket med sjåføren. Han sier at han ringte kundesenteret og at de satt han over til politiet. På dette tidspunktet er katten død, og politiet sier at så lenge katten ikke ligger i veibanen, kan han la den ligge der. Han oppfatter at nærmeste politibil får beskjed og skal forsøke å hente katten, sier Nedrestøl til Nettavisen.

Hun mener likevel at de burde sjekket om katten var blitt hentet.

- Det er beklagelig at den har ligget der i mange timer, sier hun.

- Har dere noen retningslinjer for hva sjåfører skal gjøre når de kjører på et dyr?

- Vi har ingen klare retningslinjer på det. Dette skjer heldigvis ikke så ofte. Men jeg tror de fleste sjåfører vet hva de skal gjøre, og at de fleste ville tatt med seg katten til veterinær, sier Nedrestøl.

Hun legger til at de nå kommer til å informere sjåførene om at de må ta med kattene til veterinær dersom dette skjer.

- Kommer dette til å få noen konsekvenser for sjåføren?

- Det må vi ta en runde på når vi får sett på saken. Vi kommer til å informere alle sjåførene om at katter kan ha chip, så de er klar over at dette er noe de kan sjekke hos veterinær, sier Nedrestøl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere