RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har venner uten penger

Sist oppdatert:
Märtha Louise er i USA og snakker om klasseskiller i Norge.

(SIDE2): Over 12.000 eventyrbøker har prinsesse Märtha Louise solgt i USA. Nå er hun på bokturné og møter amerikansk presse.

«Veldig likestilt»
I forbindelse med sitt besøk i Utah er hun intervjuet av ksl.com, og sier følgende om Norge og sin egen rolle:

- Vi har ikke noe aristokrati i Norge, vårt samfunn er veldig likestilt. Det er ikke så store klasseskiller. Vi prøver å holde det slik. Jeg har venner som ikke har penger, og jeg har venner som har mye penger. Det er ikke det det avhenger av uansett, sier hun.

Skattelistene viser at Märtha har en formue på 16 millioner kroner, og tjente 1,4 millioner i 2004.

Men ektemannens inntekt er trist som faen - han tjente kun 120.000 kroner i 2004.

Skuffet barna
Ksl.com skriver videre at Märtha Louise beskrives som «en prinsesse som bærer kronen inne i hjertet sitt». Prinsessen sier til nettstedet at hun fikk ideen til å skrive barneboken mens hun reiste rundt og bedrev sitt prinsessevirke.

- Da jeg møtte barn sammen med foreldrene deres sa alltid barna: «nei, dette kan ikke være prinsessen. Hun har jo ingen krone på hodet», forklarer Märtha.

- De ble alltid så skuffet. Hver gang jeg så inn i skuffede barns øyne tenkte jeg at dette må jeg gjøre noe med, forklarer forfatter-prinsessen.

I løpet av USA-besøket skal Märtha Louise lese høyt fra boken sin i biblioteker og bokforretninger, og hun skal holde foredrag ved Brigham Young University.

PS! Boken ble sluppet her i Norge allerede i 2004. Vi var til stede under lanseringen der tilhørerne sto som sild i tønne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere