RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ventet på å få obduksjonsrapporten overstått

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Freddy Lie snakket med datteren Elisabeth på telefon da hun ble drept på Utøya. - Det var tøft, men det er jo dette vi har ventet på, sier han etter å ha hørt obduksjonsrapporten mandag.

Han har forberedt seg ved å lese alle dokumentene i saken på forhånd, så det var ikke noe i obduksjonsrapporten som kom overraskende. Men bildet av datterens mobiltelefon, som ble vist fram torsdag, var en verre opplevelse.

- Jeg hadde sett alle bildene av ungene i Kafébygget, men ikke dette bildet. Jeg snakket med henne da hun ble drept, og telefonen var jo skutt i filler, sier han.

Elisabeth (16) ble drept i Storsalen i Kafébygget, mens storesøsteren overlevde hardt skadd. I retten mandag ble Elisabeth beskrevet som en omsorgsfull jente, som mente hun hadde en perfekt sommer i 2011, med kjæreste og nylig bestått mopedsertifikat.

Freddy Lie har vært i retten det meste av tiden hittil, med unntak av dagene som har dreid seg om regjeringskvartalet.

- Jeg begynner å bli sliten, men jeg håper vi holder løpet ut. Jeg vil se alt som har med Utøya å gjøre, og vitneforklaringene tror jeg faktisk blir tøffere enn det vi har vært gjennom nå, sier han og utdyper: (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere