Gå til sidens hovedinnhold

- Harald var en diamant

Harald Heide-Steen jr. blir omtalt som en morsom person som var villig til å gi. I dag ble skuespilleren bisatt.

(SIDE2): Onsdag ble Harald Heide-Steen jr. bisatt i Høvik kirke.

Allerede en time før bisettelsen som begynte klokken 13.00 begynte folk å strømme på. Familie og venner samlet seg utenfor kirken. Flere hadde med lange røde roser som en siste hilsen. Kolleger som Knut Lystad uttrykte sorg over Harald Heide-Steens bortgang, men også glede over hans store bidrag til latteren.

Mange fremmøtte
Den flotte kirken var fylt til siste sete. Selv galleriet var fylt helt opp. Blant de fremmøtte var Marianne Krogness, Jon Skolmen, Knut Borge, Ingar Helge Gimle og Dennis Storhøi. Tilstede var også kulturminister Trond Giske.

Vidar Sandem var blant personene som talte under bisettelsen.

- Harald Heide Steen vil fortsette å skinne, så kanskje det er slik at diamanter varer evig, sa han.

- Han var så snill og god
Det var en vakker seremoni som hyllet både den offentlige Heide Steen jr. og ikke minst den private - vennen, pappaen og familiemannen.

- Han var så snill og god, sa de som talte om ham.

Også hans kolleger trakk frem rausheten. Han som tok seg tid til å gjøre andre bedre ved å være så tilstede selv.

Fornyet norsk humor
- Sammen med Rolv Wesenlund fornyet Harald Heide-Steen norsk humor. De var satiriske, men ikke slemme. En humor noen av oss forsøker å etterstrebe. Jeg hadde Harald Heide Steen på veggen istedenfor Beatles da jeg var ti år. Så han var et stort idol, sa Tom Sterri til Side2.

Også Brit Elisabeth Haagensli satte pris på Heide-Steen:

- Han var så mye og han var villig til å gi, sa hun.

- En hyggelig, morsom person
Zahid Ali er av den yngre generasjonen komikere. Men også han minnes Heide-Steen som en stor mann.

- Jeg har kjent ham i ti år. Vi reiste på turne sammen. Det var veldig stort for meg. Jeg husker ham som en hyggelig, morsom person, sa han.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

446

Minnet med stor glede
Komikeren og humoristen hadde mange venner og ikke minst gode kolleger innen nesten alle grener av norsk underholdningsverden.

- Humor. Han hadde en eventyrlig humor. Også vi vil huske hans varme. Hans musikalitet og originalitet var unik. Jeg vil gjerne takke for all den gleden han har gitt oss, sa Toralv Maurstad til Side2 etter at det ble kjent at Harald Heide-Steen jr. hadde gått bort.

Heide-Steen jr. kom fra en showbizfamilie. Han utdannet seg i Norge og i England og han var sangutdannet fra Musikkonservatoriet. Han var nevø av revydronningen Kari Diesen og operasangerinnen Randi Heide-Steen. Han var skuespilleren Anne Marit Jacobsens fetter.

LES MER:

Slik minnes Kultur-Norge Heide-Steen jr

- Fikk meg til å smile på en dårlig dag

- Han elsket familien over alt på jord

Sølvguttene synger
Ifølge VG Nett skal Sølvguttene synge i begravelsen. Og til tross for at Harald Heide-Steen jr skrev humoristisk om planene for sitt eget farvel, sier fetteren Andreas Diesen at begravelsen blir fin og tradisjonell.

Iver Kleive skal stå for et musikalsk innslag.

Harald Heide-Steen jr. døde natt til 3. juli av kreft. Både han og familien var lenge klar over at lungekreften hadde spredd seg og at tiden var begrenset.

- En eller annen gang i løpet av dette året her, så har jeg en viss formening om at skipsklokka slår, sa Heide-Steen jr selv til Dagbladet Magasinet i begynnelsen av året.

KONDOLANSEPROTOKOLL: Skriv din hilsen til hele Norges Harald Heide-Steen jr.:

HTML EMBED
Reklame

Her får du oversikt over alle salgene