RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hareide vurderer å si nei til statsråd-jobb

Foto: Anette Johansen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Den nybakte pappaen setter familien høyest.

Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide vurderer å si nei til jobb som statsråd dersom partiet havner i regjering. I stedet vil han prioritere papparollen, skriver Vårt Land.

Sentrale kilder nær Hareide opplyser til avisen at dette kan bli et realistisk utfall hvis KrF blir del av ny regjering fra høsten.

Hareide har i et tidligere intervju med VG selv sagt det samme:

«Det er viktigere for meg å få KrF inn i regjering enn at jeg selv skal være en del av den. Hvis jeg kommer i en posisjon hvor jeg må velge mellom å bruke tid med Sara og Lisa Maria og statsrådsjobb, så velger jeg familien», har han uttalt.

Hareide har ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentarer overfor Vårt Land.

Flere andre sentrale politikere i KrF er ifølge avisen forundret over Hareides signaler. Men KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen har forståelse for at en ny familiesituasjon for Hareide gir nye perspektiver, og håper Hareide kan kombinere begge deler.

Valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU avdramatiserer saken og viser til at SV-leder Audun Lysbakken er i en tilsvarende situasjon og klarer både å lede partiet og være familiefar.

- Fra KrF er det dessuten en interessant politisk tone. Partiet har jo oppfatninger om deling av hjemmeansvar som Hareide her bryter med, sier Todal Jenssen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere