- Hårreisende å skyte så nær huset

Mens kona i huset satt på trappa og filmet elgen som hadde søkt tilflukt i en dam noen meter unna, fyrte jegeren av det dødelige skuddet uten å varsle huseierne. Nå anmelder ekteparet jaktlaget.

12.10.11 21:25

HTML EMBED

(Romerikes Blad): Anne Karin Kjensberg sitter på sin egen trapp i Flakstadkroken i Nes og filmer elgen i flere minutter. Så blir idyllen brutt av et rifleskudd noen få meter unna.

Skuddet er det ingenting å si på. Elgen omkommer momentant. Anne Karin og Rolf Kjensberg lot seg likevel ikke imponere, og har nå anmeldt jaktlaget til lensmannen i Nes.

- De jaktet helt inne ved huset vårt. Det er hårreisende å jakte så nærme en bolig uten å gi noe varsel til dem som bor der. Jeg kan ikke fatte at rutinerte jegere tar seg til rette på den måten, sier Rolf Kjensberg til Romerikes Blad.

Lekeplass til barnebarn
Vanligvis pleier barnebarnet til ekteparet å leke på tomta like ved dammen.

- Som regel flyr hun rundt på tomta uten at vi er med. Vi priser oss lykkelig for at hun ikke var der da jegerne slo til, sier han.

Anne Karin var hjemme da hun plutselig hørte losen gå utenfor huset. Først ble hun redd for huskatten, men da hun tittet ut, så hun at bikkja bjeffet mot en elgkalv som sto i dammen på nedsiden av huset. Den samme kalven har i hele sommer beitet på tomta sammen med en tvillingkalv og en ku.

- Jeg har en svigerinne fra Tyskland som er veldig opptatt av elg. Derfor hentet jeg kameraet og gikk ut på trappa for å filme.

I drøye to minutter sitter hun og filmer elgen. Så smeller det, bare noen få meter unna Nes-kvinnen. Anne Karin skvetter voldsomt.

- Så kommer det to jegere gående. De har gjemt seg bak en brakke som står på tomta rett ved huset. Jeg blir fryktelig sint og lurer på hva i all verden det er jegerne driver med, sier hun.

- Skadeskutt elg
Kjell Ringereide, lederen for jaktlaget som skjøt elgen, var ikke selv til stede da kalven ble skutt. Han avviser imidlertid at jegerne gjorde noe uforsvarlig.

- Det var en uheldig situasjon med et skadeskutt dyr som ble avlivet på gården. Det er beklagelig at de opplevde det sånn, men der og da opplevde jaktlaget at kona i huset var samarbeidsvillig. Det var ingen uoverensstemmelser da elgen ble skutt, sier han.

Lensmann Bernt Ingar Jahren i Nes bekrefter at han har hatt en samtale med Kjensberg.

- Han kommer tilbake onsdag med bildebevis. Da vil vi også ta hans forklaring. Deretter vil en av politijuristene vurdere hvorvidt noen lover er brutt, sier Jahren, som ennå ikke kjenner detaljene i saken.

Generalsekretær Bjarne Oppegård i Norges Jeger- og Fiskerforbund kjenner heller ikke til detaljene. På generelt grunnlag vil han ikke si at jakten var uforsvarlig.

- Avstanden til byttedyret betyr ikke noe i seg selv hvis jegeren har full kontroll på situasjonen. Følelser er ikke nok til å avgjøre hvorvidt jakten var uforsvarlig eller ikke. Essensen i saken er om jakten har foregått i området til jaktlaget, sier han.

Denne saken er levert av Romerikes Blad.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.