RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Harrys venner er rasister

Sist oppdatert:
En tidligere britisk hoffsjef sier at det ikke er tilfeldig at prins Harry gikk med naziuniform på fest: - Han vanker sammen med rasister, sier eks-hoffsjefen.

Den tidligere sjefen ved det britiske hoffet sier til The Independent at media og hoffet til vanlig tegner et glansbildeaktig inntrykk av Harry, og at det ikke er tilfeldig at prinsen kledde seg som nazist til et kostymeball.

Han sier at Harry til daglig omgår flere personer med et brunkantet syn på verden:

- Han blir fremstilt som et symbol på det moderne Storbritannia. Men flere av prinsens venner synes rasisme er helt greit, sier den tidligere hoffsjefen, som ikke oppgir navnet sitt overfor The Independent.

Etter nazistuntet ble han beordret på en studietur til konsentrasjonsleiren Auschwitz i Polen, der han skal få en oppdragende påminnelse om nazistenes grufulle handlinger. Men fra flere hold i Storbritannia hvedes det at hans planlagte karriere i forsvaret kan være spolert.

Den tidligere forsvarsministeren Doug Henderson sier til BBC at naziflørten viser at Harry ikke egner seg på det prestisjetunge militærakademiet Sandhurst.

- Hvis det hadde vært en alminnelig søker til akademiet ville ikke søknaden hans engang bli vurdert. Han ville bli avvist umiddelbart, sier Henderson til BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere