RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Heavy er IQ-musikk

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Ungdom som digger heavy metal er smartere enn de som hører på pop og r&b, hevder britisk forsker.

(iBergen.no) : Sitter den unge håpefulle timesvis på rommet og hører på Iron Maiden, Type O Negative, Slayer eller Black Sabbath? Slapp av, det kan være et tegn på at den lille er på vei til å bli noe stort. Aggressiv rockemusikk nemlig hjelper vidunderbarn å takle presset, forventningene og de sosiale problemene det medfører å være svært intelligent.

Det hevder forskeren Stuart Cadwallader ved Universitetet i Warwick, som har studert mer enn 1000 ungdommer som alle er blant den lille gruppen på fem prosent som regnes for å være landets smarteste.

Cadwallader fant at svært mange av de intelligente ungdommene var stresset og manglet selvtillit, skriver britiske The Telegraph. Deltakerne i undersøkelsen oppga at de brukte hardrocken for å få ut stress og aggresjon, samt at de komplekse og ofte politiske tekstene i heavylåtene appellerer mer til deres intellekt enn tekster innen pop og r&b.

- Heavyrock er noe som ofte bekymrer foreldre, men det indikerer slett ikke at ungdommen har problemer, slik mange tror, sier forskeren.

Han får - kanskje ikke overraskende - støtte i rockemiljøet.

- Begavede ungdommer opplever mer press enn andre på deres alder og kan kanskje bruke musikken for å snu negative tanker. Mange tekster innen denne musikken handler om å være annerledes. Hvis du føler deg litt utenfor, er det mye du kan få ut av heavyrock og av å omgås andre som liker samme musikk, sier assisterende redaktør Dan Silver i New Musical Express (NME) til avisen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere