RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Hele landsbyen er borte

Sist oppdatert:
Skrekkslagen så Lee Chin-long (50) bølger av leire utslette det meste av landsbyen hans.

Den lille landsbyen Hsiao Lin med rundt 1000 innbyggere lå i fjellene i Kaohsiun fylke sør i Taiwan. Nå er den nærmest utslettet etter det voldsomme jordskredet som fulgte i tyfonen Morakots kjølvann. Tirsdag fortsette redningsarbeidere å lete etter overlevende. Veiene og broer i området er skylt vekk, og redningsarbeidere ble fløyet inn med helikopter. Inntil 600 personer kan være begravet i skredet, melder myndighetene i landet ifølge Reuters.

SISTE: Tirsdag ettermiddag melder AP at taiwanske soldater har reddet rundt 300 personer fra den skredrammede landsbyen, men et stort antall mennesker er fortsatt savnet.

- Hele fjellet falt bare av
Lee Chin-long (50) er blant de heldige som overlevde. Han forteller at han skrekkslagen så vegger av leire utslette det meste av landsbyen.

- Jeg var overpå i huset mitt og så på. Hele fjellet falt bare av. Da jeg så det, begynte jeg å løpe, forteller Lee. Nå er han i sikkerhet i nabobyen Cishan, der redningsarbeiderne nå opererer fra.

- Nesten alle husene er borte, det er bare noen få igjen, sier han.

80 bekreftet omkommet
I løpet av de siste dagene er mer enn 80 personer bekreftet omkommet i kjølvannet av tyfonen Morakot og den tropiske stormen Etau. Dette inkluderer 41 personer på Taiwan, 23 på Filippinene, 13 i Japan og seks i Kina, ifølge offisielle tall. Det tropiske uværet har ført til omfattende ødeleggelser.

På Taiwan førte tyfonen Morakot med seg voldsomme regnskyll som utløste flere jordskred på øya, førte til at elver gikk over sine bredder, oversømte jordbruksland og rev med seg et seks etasjer høyt hotell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere