RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Grundseth Dag W (Aftenposten)

- Helga Pedersen bor i ulovlig bolig

Sist oppdatert:
Ap-nestleder og fiskeriminister Helga Pedersen mangler ferdigattest fra Tana kommune for omgjøring av hytte til bolig.

Tana (NTB): Boligen i Pedersens hjemkommune har godkjenning på bruksendring og på arbeidene som ble gjort, men Pedersen har ikke levert inn ferdigmelding til kommunen.

Saksbehandler Bjørnar Andersen i utviklingsavdelingen i Tana kommune sier til Dagbladet at det er brudd på loven at det ikke er søkt om ferdigattest eller en såkalt midlertidig brukstillatelse før boligen ble tatt i bruk.

- Det er pinlig. Definitivt, sier Pedersen til avisen.

Den 62 kvadratmeter store boligen i fjæra i Vestertana ligger nært inntil Vestertana naturreservat og innenfor 100 metersbeltet til sjø og på et område som er regulert til landbruk, natur og friluft (NFL-område).

Derfor ble det en lang prosess fra eiendommen ble kjøpt som hytte sommeren 2005, til påbygget og bruksendringen ble godkjent av Tana kommune på sensommeren et år senere.

Pedersen sier til Dagbladet at hun har vært overbevist om at alle papirene har vært i orden, og at hun har vært «ekstremt opptatt av at vi skulle ha tillatelsen i orden».

Nå sier Pedersen at hun skal sende inn søknad om ferdigattest så fort som mulig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere