RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helikopteret kunne bare frakte 45 millioner

Stockholm (NTB): Helikopteret som ble brukt ved verditransportranet i Stockholm onsdag, hadde liten lastekapasitet og kunne trolig ikke frakte mer enn rundt 100 kilo.

- Det betyr at ranerne på det meste har fått med seg 45 millioner kroner, sier Aram Rubinstein, som selv er flyger og sjef for et helikopterfirma, til Aftonbladet.

Bell 206 Jet Ranger-helikopteret ble stjålet samme natt som ranet fant sted, fra et helikopterfirma i Norrtälje. Det landet med bare noen meters klaring fra trærne etter ranet.

- Det er ingen nybegynner som har gjort dette. Det er en sertifisert pilot, og han har sikkert vært pilot i noen år. Det er rundt 100 svensker som har sertifikat til å gjøre dette, sier Rubinstein.

En 500-seddel veier ifølge Riksbanken rundt ett gram.

- Om det var fire personer om bord og de hadde med seg 20 prosent drivstoff, kan de ikke få med seg mer enn 100 kilo - altså maks 45 millioner kroner, sier Rubinstein. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere