Gå til sidens hovedinnhold

- Hellas kan bli tvunget ut av eurosonen

Aten (NTB-Reuters): Hellas blir nødt til å gå ut av eurosonen dersom landet ikke klarer å bli enig med EU om en ny redningspakke, sier en talsmann for regjeringen.

- Avtalen om redningspakken må bli underskrevet. Hvis ikke er vi ute av markedene og ute av eurosamarbeidet, sa talsmann for den greske regjeringen, Pantelis Kapsis tirsdag.

Den uvanlig dystre advarselen har trolig som hensikt å prøve å samle støtte i befolkningen for tøffe tiltak myndighetene vil måtte iverksette. Hellas kjemper mot klokken for å klare å bli enig med EU, Det internasjonale pengefondet (IMF) og private obligasjonseiere om detaljene rundt redningspakken innen mars for å unngå konkurs.

Blant grekerne går det stadig sterkere rykter om at landets ledere vil bryte ut av eurosamarbeidet og gjeninnføre den gamle nasjonale valutaen drakme. Ifølge meningsmålinger ønsker et flertall i befolkningen at greske myndigheter skal gjøre alt for å beholde euroen, selv om de er uenige i de strenge reformene myndighetene vil gjennomføre.

Den greske sentralbanksjefen Giorgos Provopoulos framholdt overfor nyhetskanalen Skai mandag at en gjeninnføring av drakmen vil kunne få dramatiske følger. Et slikt valutaskifte kan sette landet tilbake til 1950-tallets økonomiske nivå, mente han. (©NTB)

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley