*Nettavisen* Nyheter.

- Hellas styres som en bananrepublikk

Aten (NTB-DPA-Reuters): Opposisjonen i Hellas reagerer sterkt på forbudet mot demonstrasjoner mens den tyske finansministeren befinner seg i Aten.

18.07.13 15:09

- Hvem er herr Schaüble som kan få dere til å forby greske borgere å protestere mot kuttpolitikken? Dere styrer landet som et protektorat, som en bananrepublikk, sa parlamentarikeren Panagiotis Lafazanis i den venstreorienterte opposisjonspartiet SYRIZA torsdag.

Samtidig satt Tysklands finansminister Wolfgang Schaüble i et møte med greske næringslivsledere og ministre. Temaet var hvordan Hellas skal kunne legge til rette for økonomisk vekst.

- Jeg er svært imponert over hva Hellas allerede har oppnådd når det gjelder rebalansering og modernisering av økonomien, sa Schaüble, ifølge AFP.

Schaüble varsler at Tyskland er villig til å investere i et fond for å bedre likviditeten til greske selskaper. Finansministeren kommer under sitt besøk til å tilby 100 millioner euro i støtte til små og mellomstore greske bedrifter, ifølge internasjonale nyhetsbyråer.

Annonsebilag