Gå til sidens hovedinnhold

- Heller ikke kreften kan slå meg!

Hugo Chavez tilbake i hjemlandet etter kreftbehandling i Cuba.

Etter tre med kreftbehandling i Cuba kom Venezuelas president Hugo Chavez tilbake til hovedstaden Caracas og presidentpalasset. Fra balkongen kunne Chavez motta jubel fra tusenvis av tilhengere.

- Heller ikke denne kreften kan slå Chavez, ropte han til tilhengerne, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kreften kom tilbake
Mange venezuelanere er interesserte i å vite hvordan Chavez' helse vil utvikle seg i tiden fram mot valget, men Chavez selv er svært tilbakeholden med informasjon, blant annet hva slags type kreft det er snakk om.

I juni i fjor fikk Chavez fjernet en kreftsvulst på størrelse med en baseball fra bekkenområdet, og presidenten måtte gå gjennom fire runder med cellegift.

Men forrige måned annonserte Chavez at en ny svulst hadde dukket opp, denne gang var svulsten to centimeter i diameter. Hvor denne dukket opp er imidlertid ukjent.

- Folket er med deg!
Fra balkongen til presidentpalasset holdt han en times lang tale. Hjemkomsten fra Cuba og feiringen av den ble til et stort valgkamparrangement. Valget holdes 7. oktober og Hugo Chaves sverget til sine tilhengere at han vil vinne gjenvalget.

- Vi må jobbe veldig hardt, være våkne og bevisste på de farene som alltid eksisterer når du skal konfrontere folk som alltid kjemper med skitne triks - som USA og CIA, sa Chavez.

- Folket er med deg, skal folkemengdene ha ropt tilbake.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget