*Nettavisen* Nyheter.

- Heller tapasmiddag med folket enn festmiddag med kongen

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Carl-Erik Grimstad støtter Jens Stoltenbergs Skavlan-prioritering.

Carl-Erik Grimstad synes Jens Stoltenberg gjør rett i å vrake kongen til fordel for Skavlan. Han mener opposisjonen prøver å konstruere en konflikt, og at statsministeren uansett bare ville en birolle, skriver Dagsavisen.

Valgte fredagskongen fremfor kong Harald
Dagens Næringsliv skrev torsdag at statsministeren takket nei til kong Haralds årlige slottsmiddag for å kunne delta på Skavlans talkshow fredag.

Stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H) gikk i samme artikkel ut og kritiserte prioriteringen, som hun betegner som uheldig.

Les hele saken: Jens velger Skavlan fremfor kong Harald

Carl I. Hagen stiller seg også kritisk til at statsministeren droppet middagen, og uttalte til Nettavisen torsdag at dette ikke sømmer seg, og at det er en holdning som vi burde vært spart for.

Les hele saken: - En holdning overfor kongehuset som vi burde vært spart for

Jens Stoltenberg var imidlertid ikke den eneste som valgte å ikke delta på middagen. Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken deltok heller i en debatt på TV.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Skavlan politisk viktig
Statsviter og kongehusekspert Carl-Erik Grimstad er ikke enig i kritikken som har blitt fremsatt av blant andre Helleland, og mener det er Stoltenbergs plikt å stille opp. Han mener videre at de som prøver å se noe politisk i denne saken, har misforstått, og at opposisjonen prøver å konstruere en konflikt.

- Skavlan er landets mest sette TV-program, og er derfor viktig politisk. Å snakke med folk flest er en del av Stoltenbergs politiske virke, sier han til Dagsavisen.

- Bedre å spise tapasmiddag med folket
Grimstad peker på at slottsmiddagen først og fremst er stortingsrepresentantenes middag, der stortingspresidenten er hedersgjesten.

- Jeg er egentlig litt beæret over at Stoltenberg valgte deg og meg. Det er bedre at han spiser tapasmiddag med folket enn festmiddag med kongen, mener han.

Dette mener leserne om saken
Stoltenbergs prioriteringer har skapt reaksjoner også hos leserne, her er noen av dem:

Vi har en statsminister og ikke en president. Han bør og skal underlegge seg Kongen! Å takke det Svenske folket kan sikkert Stoltenberg gjøre siden. Når man ser på f.eks. utdelingen av æretsmedaljene hvor han sist kom i konflikt med kongehuset, bør han takke, sitte pent å tie!!

Denne Jens elsker bare seg selv og bare seg selv. Og nå har han fått gravset til seg GULLPENSJON og båt til mange hundre tusen i bursdagsgave av LO og skatten på båten har AP betalt for han. JA JA denne Stoltenberg fornekter seg ikke, har nok ikke fått oppdragelse hjemme på hvordan man skal te seg og bare tar imot med begge hender.

Jeg avlyste jeg og, Carl: det kræsja helt med Dagsrevyen og klesvaska denne gangen gitt...

Dette er vel bare typisk Stoltenberg. Det er ikke første gang hans egoistiske oppførsel ser dagens lys. Det tragiske er at slik det preller av på Arbeiderpartiets tilhengere.....Når valget kommer er allting glemt.

Det er på høy tid at Kongen underlegger seg Jens. Kongen har fått flere sjanser til å ta hintet, senest under medaljeutdelingen. Hvis kongen skjerper seg nå, så ror han seg kanskje i land. Ellers blir det kun Jens og Putin på middager fremover. Maktgutta som vet og ordne seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag