*Nettavisen* Nyheter.

- Helsedirektør måtte gå etter trusler

Gro Vik Knutsen i Statens helsetilsyn har sagt opp etter det som skal være trusler mot klinikkdirektør Olav Røise.

03.09.15 17:47

Bakgrunnen for truslene skal ha vært at Olav Røise, som er klinikkdirektør ved Oslo Universitetssykehus, gikk ut og kritiserte konklusjonene i den foreløpige rapporten i Daniel-saken, skriver Aftenposten.

I et brev til Røyse skrev Knutsen, som inntil midten av august var leder for Undersøkelsesenheten i Statens Helsetilsyn, at det kunne «ramme ham» hvis han gikk ut offentlig med kritikk og at det også ville gå utover leger ved Molde sykehus.

Til Aftenposten bekrefter Helsestilsynets direktør Jan Fredrik Andresen at Gro Vik Knutsen har trukket seg som leder og avdelingsdirektør.

Han beklager Knutsens uttalelser. Selv om avdelingsdirektøren gikk av allerede 18. august har ikke Helsetilsynet bekreftet dette før i dag.

- Hun er dypt lei seg og ulykkelig, og har beklaget dette overfor Røise. Hennes intensjoner var stikk motsatt, sier Andresen til avisen.

Daniel Flemmen Ødegård (2) døde etter en mandeloperasjon på Molde sykehus i 2009.

Ifølge den sakkyndige i 2009 døde Daniel som følge av hjerneskade på grunn av mangel på oksygen - fordi lufteslangen to ganger ble lagt i spiserøret. Ansvarlig lege fikk kritikk, men feilene som ble begått var innenfor det en lege kan gjøre i en kritisk situasjon, mente den sakkyndige, ifølge Aftenposten.

Helsetilsynet opprettet i juni i 2014 tilsynssak mot sykehuset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag