RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helsevesenet ser ned på narkomane

Sist oppdatert:
Miljøleder ved rehabiliteringssenteret Albatrossen mener over 50 prosent av helsepersonell er uvitende om rusavhengige.

Tidligere rusmisbruker Trond Andersen har selv fått merke på kroppen at helsearbeidere forskjellsbehandler narkomane. Etter sju år som rusfri og nå miljøleder ved rehabiliteringssenteret Albatrossen, tar han et oppgjør med helsevesenet.

- Som rusavhengig møter man stadig veggen. Ordet narkoman er stigmatiserende. Jeg har opplevd å bli kalt «jævla narkoman» av både sykepleier og lege, sier Andersen til Bergensavisen.

Som narkoman ble han nektet sykehusbehandling for dobbeltsidig lungebetennelse, og ved behandling for en overdose overhørte han pleierne si at han ikke hadde rett på behandling, ingen ville savne ham hvis han døde.

- Oppfølgingen av rusavhengige, særlig de yngste, er noe vi allmennleger ikke bør være stolte av. Samfunnet har satset altfor lite på andrelinjetjenesten, innrømmer leder for Hordaland Legeforening, Gunnar Ramstad til BA.

Men legevaktsjef Frank Leo van Betten er uenig og mener rusmisbrukere ofte får bedre hjelp enn andre pasientgrupper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere