*Nettavisen* Nyheter.

- Helt klart at det har skjedd en forveksling

Foto: Cebu Daily News

Drapssiktet nordmann får støtte av filippinsk redaktør og norsk honorærkonsul.

15.02.11 22:14

Nordmannen Sven-Erik Berger (49) og hans forlovede Karen Castro Esdrelon (24) ble tirsdag formelt siktet for drap og kidnapping av den filippinske jenta Ellah Joy Pique (6), skriver filippinske aviser.

Jenta ble funnet drept nedenfor et stup i landsbyen Minglanilla på øya Cebu på Filippinene i forrige uke. Nordmannen ble sammen med sin filippinske forlovede pågrepet av politiet på den internasjonale flyplassen i Cebu i helgen.

Pågripelsen skjedde som følge av at paret lignet personene på fantomtegninger som er utarbeidet på bakgrunn av vitneobservasjoner.

Berger hevder han har bevis for at han og forloveden befant seg et annet sted da bortføringen skjedde, og hevder politiet har forvekslet dem med noen andre.

- Forveksling av identiteter
Lokale aviser tror også at paret kan være uskyldig, og at det har skjedd en forveksling av identiteter.

- Det siste i saken er at påtalemyndigheten har siktet Berger og hans forlovede for drap. Men vår avis og flere embetsmenn mener dette dreier seg om en forveksling av identiteter, sier fungerende redaktør for Cebu Daily News, Eileen G. Mangubat, til Nettavisen.

Også den norske honorærkonsulen i Cebu, Sabino Dapat, tror politiet har pågrepet feil personer.

- Dette er helt klart en sak som dreier seg om en forveksling av identiteter, sier Sabino Dapat, ifølge Cebu Daily News.

Dusør på 13.000 kroner
Det er to vitner som har utpekt nordmannen og forloveden som personene som kidnappet seksåringen. Påtalemyndigheten hevder derfor at de sitter på sterke bevis.

Myndighetene i landsbyen Minglanilla har utlovet en dusør på 100.000 filippinske peso for informasjon som kan oppklare saken. Dette utgjør 13.300 kroner i dagens kurs. Men til tross for draps- og kidnappingssiktelse er myndighetene tilbakeholden med å utbetale dusøren.

Advokat Frank Malilong, som representerer en gruppe som har utlovet en annen dusør på 200.000 peso (26.600 kroner), sier han har tiltro til politietterforskningen. Men Malilong avventer med utbetalingen til det er skjellig grunn til å stille paret for retten, skriver den filippinske avisen Sun Star.

- Oppsøkte hallik
En hallik har også vært på banen og påstått at Berger oppsøkte ham med ønske om å få tak i en ung jente. Men påtalemyndigheten har avskrevet halliken som et lite troverdig vitne.

Berger har selv forklart overfor politiet at han befant seg i Cebu City da bortføringen skjedde. Byen ligger en times kjøring fra landsbyen hvor seksåringen ble bortført. Nordmannen hevder han har digitale, datostemplede bilder som beviser at han befant seg i Cebu City i gjerningsøyeblikket.

Kilder: Cebu Daily News, Sun Star

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.