RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MOLBO? Gro Kongsten kan ikke parkere med sin lille varebil i Johan Svendsens gate, fordi bussen hadde problemer med å komme forbi lastebilene som pleide å parkere i gata.
MOLBO? Gro Kongsten kan ikke parkere med sin lille varebil i Johan Svendsens gate, fordi bussen hadde problemer med å komme forbi lastebilene som pleide å parkere i gata. Foto: Atle Jørstad / Montasje

- Helt molbo

Sist oppdatert:
Tror du en Yaris kan parkere her?

(iOslo.no) I Johan Svendsens gate på Torshov henger dette skiltet, som skal hindre store lastebiler i å gjøre gaten uframkommelig for bussen som kjører forbi.

Problemet er imidlertid at den eneste måten politiet mener de kan gjøre dette på, er å sette opp et skilt som kun tillater parkering for privatbiler på stedet. Dermed får Gro Kongsten og Kirsti Paulsen bøter om de parkerer med sine små varebiler.

- Helt molboaktig
- Når utgangspunktet er at det skal være framkommelig for buss, virker det helt molboaktig å gjøre det på denne måten, sier Gro Kongsten, som kjører en Volkswagen Caddy, til iOslo.no.

Selv bor hun i Johan Svendsens gate, og har fått to bøter. Hun er nødt til å kjøre varebil, fordi sykdommen fibromyalgi gjør at hun trenger en madrass til å legge seg ned i bagasjerommet.

- Vi var veldig glade da skiltene ble satt opp i november, men det var før vi skjønte at vi ikke kunne parkere her, sier hun.

- Lovverket slår skeivt ut
Tidligere var det et stort problem for bussen at store lastebiler parkerte i veien, slik at bussen måtte ut i grøntarealet for å komme forbi. Men dette er vel ikke den beste måten å løse dette på?

- Vi er klar over det, men det er lovverket som slår skeivt ut. Det er ingen andre skilter som fanger opp den biten, sier politiførstebetjent Reidar Larsen ved Trafikkplan i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

- Er det ikke mulig at skiltet kan vise lovlig parkering for biler under 3,5 tonn, for eksempel?

- Det er ikke bare å lage alle slags underskilt heller. Vi må bruke skilter som er lovlig å bruke. Men denne saken er ikke avsluttet, og vi skal prøve å finne en løsning alle kan leve med. Det finnes flere plasser i Oslo med det samme problemet, sier Larsen.

- Logikken brister
iOslo.nos reporter møtte også Kirsti Paulsen i Johan Sverdrups gate. Hun hadde nettopp fått en gul bot fra Trafikketaten. Hennes vesle Toyota Yaris er nemlig også ulovlig å parkere på stedet.

- Logikken brister her, spør du meg. For det første opplevde jeg ikke at skiltingen angikk meg, og var veldig komfortabel med at jeg ikke hadde gjort noe galt. For det andre forstår jeg ikke hvorfor jeg ikke kan stå her, når større biler enn min har lov, sier Paulsen.

Hun karakteriserer skiltingen som «helt håpløs».

Reidar Larsen kan imidlertid ikke love noen endring med det aller første.

Lover løsning
- Jeg tør ikke love noen ting. Dette går også opp mot Veidirektoratet, og vi må se på hva de anbefaler. Men vi skal få til en løsning om ikke altfor lenge. Det kan jeg love, sier Larsen.

Ruter AS, som har ansvaret for bussene som kjører forbi på stedet, ønsker ikke å ta noen stilling i parkeringsdebatten.

- Fremkommelighet er det primære for oss. De grep som må gjøres i forhold til fremkommeligheten er det andre aktører som må sørge for. Det er alt vi har å si i saken, sier informasjonssjef Gry Isberg i Ruter til iOslo.no.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere